Search

Αλεξανδρούπολη: Έσωσε γυναίκα από πνιγμό ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Τσουλκανάκης!

Σωτήρια ήταν η επέμβαση του Δημήτρη Τσουλκανάκη στο κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, όταν αντιλήφθηκε ότι γυναίκα που κολυμπούσε χρειάζεται βοήθεια.

Ο προπονητής του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και πολλά χρόνια στον χώρο του αθλητισμού ως παίκτης του βόλεϊ και στην συνέχεια ως κόουτς, βρισκόταν στην περιοχή και απολάμβανε τον καφέ του, όταν ξαφνικά άκουσε φωνές από τη θάλασσα να καλούν σε βοήθεια. Κοιτώντας παρατήρησε δύο γυναίκες, με τη μία να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Χωρίς να χάσει λεπτό, βούτηξε στη θάλασσα και παράλληλα φώναξε δυνατά «καλέστε ασθενοφόρο και αστυνομία». Σύντομα, όπως αναφέρει το thrakinea.gr που έχει το ρεπορτάζ, έφτασε στη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και κατάφερε με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων να τη βγάλει στη στεριά.

Ο αστυνομικός στο επάγγελμα Τσουλκανάκης, ο ήρωας μίας ζωής πλέον για τη γυναίκα και την οικογένειά της, έχει σπουδάσει γυμναστική ακαδημία, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως ναυαγοσώστης στην Αλεξανδρούπολη.
Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη δεκαετία του 1990 όπου εργάστηκε ως ναυαγοσώστης, έδρασε άμεσα και με ανθρωπισμό, σώζοντας μία ζωή.

Η γυναίκα που είναι περίπου 60 ετών, ήταν σε άσχημη κατάσταση και έβγαζε αφρούς από το στόμα και τη μύτη.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η άμεση παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να αναλαμβάνουν τη διαχείριση του περιστατικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Τσουλκανάκης, είχε σώσει και δύο ακόμη ανθρώπους όταν εργάζονταν ως ναυαγοσώστης.

Σήμερα, έσωσε ακόμη μία ζωή.

Η γυναίκα που κατάγεται από το βόρειο τμήμα του Έβρου, είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Share it