Search

Έβρος: Δια της βίας μετακίνηση από την Τουρκία προκύπτει από τις καταθέσεις!

Την οργάνωση και την εκτέλεση δια της βίας μετακίνησης, μεταναστών προς την χώρα μας μέσω του Έβρου, φαίνεται να αναλαμβάνει η Τουρκική στρατοχωροφυλακή, όπως προκύπτει σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη από τις καταθέσεις των 38 μεταναστών που μετακινήθηκαν από νησίδα της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια και διασώθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές.

Στο Channel 4, η Μπαϊντά, μέλος της ομάδας των 38 μεταναστών, αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα».

 

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Τουρκία επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα

«Οι Τούρκοι εσκεμμένα αφήνουν μετανάστες στη μέση του ποταμού» διαμήνυσε ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μηταράκη πρόκειται για 35 Σύριους και 3 Παλαιστίνιους μετανάστες μεταξύ τους 8 παιδιά, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έφεραν μαζί τους το νεκρό πεντάχρονο κοριτσάκι που φέρεται ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Το σώμα του αφέθηκε στο τουρκικό έδαφος ενώ ζητήθηκε από την Τουρκία μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου να ακολουθηθούν τα απαραίτητα σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες, ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού.

Στην ομάδα υπάρχει μια εικοσάχρονη Σύρια η οποία βρίσκεται στο τελειόμηνο της κύησης και η οποία νοσηλεύεται στην Μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεχόμενη τις φροντίδες του προσωπικού.

Μάνος Λογοθέτης: «Η Τουρκία επιδιώκει διπλωματικό επεισόδιο»

Με αφορμή το περιστατικό στον `Εβρο μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης τόνισε ότι «Βασικός στόχος της Αγκυρας είναι να πιέσει τις ελληνικές Αρχές να προβούν σε πράξεις προκειμένου να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο»,

Share it