Search

Πολύ κοντά στην μεταγραφή του ως…ελεύθερος στην ΑΕΚ ο Κώστας Θυμιάνης!

Τι και αν πέρυσι η Ξάνθη ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ να τον παραχωρήσει και να βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της με τον Θυμιάνη να επιλέγει να απορρίψει την πρόταση της “Ένωσης” για να πάει στο εξωτερικό, τελικά ένα χρόνο μετά και έχοντας κάνει προσφυγή στην ομάδα που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας και έχοντας μείνει ελεύθερος καταλήγει στην ΑΕΚ που μάλιστα θα τον βάλει να αγωνιστεί στην Β’ ομάδα…

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το aek365:

Σε μια μεταγραφή-επένδυση, με έναν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε με την φανέλα της Ξάνθης, προχωρά η ΑΕΚ. Η Ένωση, έχοντας βάλει εδώ και καιρό στα ραντάρ της τον Κώστα Θυμιάνη, φαίνεται πως πλέον, έχει το πάνω χέρι για την απόκτηση του και όλα δείχνουν, πως ο 21χρονος μέσος και καλύτερος νέος παίκτης της Super League 2 τη σεζόν 20/21 θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα…

Ο Θυμιάνης, που έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη μετά από προσφυγή που κατέθεσε λόγω οφειλών από τους Ακρίτες προς το πρόσωπο του, προέρχεται από μια ιδιαίτερα καλή και γεμάτη σεζόν στη SL2 (κατέγραψε 25 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ), ενώ δύο χρόνια πριν, στα 19 του, είχε κάνει το… ξεπέταγμα και με 21 παιχνίδια – 1 γκολ, είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Β’ κατηγορίας, βοηθώντας παράλληλα με τις εμφανίσεις του την Ξάνθη να διεκδικήσει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια χωρίς τελικά να επιτευχθεί ο στόχος για τους Ακρίτες αφού στα τελευταία λεπτά ειχαν χάσει την άνοδο από τον Παναιτωλικό.

Όπως και να’ χει, αυτές οι εμφανίσεις του Θυμιάνη, προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της SL1, ωστόσο η ΑΕΚ είναι αυτή που τελικά κερδίζει την κούρσα της διεκδίκησης του και αναμένεται να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Ο Κώστας Θυμιάνης με 1,86 ύψος, αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως εσωτερικός μέσος ενώ εχει αγωνιστεί και ως στοπερ. Εχει υπάρξει βασικό στέλεχος κι αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων, ενώ μετρά 24 συμμετοχές συνολικά με όλες τις μικρές εθνικές!

Ο ρόλος του στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ λοιπόν, όλα δείχνουν πως θα ντύσει τον Κώστα Θυμιάνη στα κιτρινόμαυρα και αυτομάτως, ο 21χρονος μέσος, θα ενταχθεί στην πρώτη ομάδα και θα τεθεί στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Θυμιάνης θα αποτελεί τον 7ο χαφ της πρώτης ομάδας μετά τους Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα με τον Φράνσον και προφανώς θα αξιολογηθεί και από τον προπονητή και ανάλογα θα πάρει τις ευκαιρίες του. Ο Θυμιανης θα ενταχθεί και θα προπονείται στην πρώτη ομάδα όμως δεν αποκλείεται σε συνεννόηση των δυο προπονητών να αγωνιστεί και σε ματς της ΑΕΚ Β.”

Share it