Search

Με 11 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα ξεκίνησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ξάνθη!

Με το δεξί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας στην πρώτη μέρα διεξαγωγής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ορεινής ποδηλασίας.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Από νωρίς το πρωί η περιοχή «Λιβάδι», που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλης της ξάνθης, γέμισε με ποδήλατα των αθλητών και αθλητριών οι οποίοι προέρχονται από 9 χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, και απολαμβάνουν την παραμονή τους στην περιοχή της Θράκης.

Οι κατηγορίες που αγωνίστηκαν ήταν αυτές των Παίδων και Κορασίδων οι οποίες αμφότερες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρων καθώς, κατά την διάρκειά τους παρουσίασαν μεγάλες ανατροπές!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ποδήλατο και εξωτερικοί χώροιΣτην κατηγορία Παίδων οι Έλληνες Ποδηλάτες έκαναν την μεγάλη έκπληξη, από την εκκίνηση του αγώνα, και ενώ ακόμη βρισκόταν στο starting loop. Ο Έλληνας αναβάτης Σταμάτης Εγγλέζος πήρε αμέσως κεφάλι στον αγώνα οδηγώντας έτσι τους υπόλοιπους αθλητές σε ένα δυνατό ρυθμό που όπως φάνηκε στην συνέχεια, ήταν καθοριστικός για να ξεχωρίζουν οι προπονημένοι αθλητές που ήταν έτοιμοι να τρέξουν έναν τέτοιο αγώνα όπως το Balkan race 2022.

Ο χρόνος κάλυψης της απόστασης της 2ης στροφής του αγώνα έλαβε χώρα σε 17’ και σημειώθηκε από τον αποσπασμένο Έλληνα αθλητή Εγγλέζο. Ξοπίσω του, το ελληνικό δίδυμο, των Αλαμανιώτη, Σταματόπουλο που καταδίωκε τον Εγγλέζο πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση χωρίς να μειώσουν καθόλου τον ρυθμό τους. Και ενώ τα πάντα έδειχναν ότι με αυτήν την σειρά κατάταξης θα πάμε μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα, η θεά τύχη είχε αντίθετη άποψη! Κατά την διάρκεια της τελευταίας στροφής ο προπορευόμενος αναβάτης Εγγλέζος, είδε να μειώνεται η πίεση στο μπροστινό του ελαστικό όπου τον ανάγκασε συνεχίσει τον αγώνα με τεταμένη προσοχή. Λίγα λεπτά αργότερα τον Εγγλέζο προσπέρασε το Ελληνικό δίδυμο που ακολουθούσε πιο πίσω, συνεχίζοντας τον δυνατό ρυθμό που είχαν. Στιγμές αργότερα ο Έλληνας ποδηλάτης Σταματόπουλος Αντρέας, προσπέρασε τον Μάνο Αλαμανιώτη και ανεβάζοντας το τέμπο του απομακρύνθηκε από τον συναθλητή του.

Την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτος ο Αντρέας Σταματόπουλος με χρόνο, 54’ 09’’ και στέφτηκε Βαλκανιονίκης στην κατηγορία Παίδων. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Μάνος Αλαμανιώτης, και στην 3η ο Σταμάτης Εγγλέζος. Η νίκη των τριών Ελλήνων αθλητών είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των Βαλκανικών αγώνων, και αποτελεί αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται στους κόλπους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο έχει ριχτεί με τα μούτρα στον «αγώνα» συγκομιδής πολύτιμων πόντων που οδηγούν στους Ολυμπιακούς αγώνες των Παρισίων.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, ποδήλατο και εξωτερικοί χώροιΣτις Κορασίδες πρώτη τερμάτισε η Yoana Valkanova, αθλήτρια από την Βουλγαρία η οποία πραγματοποίησε έναν μοναχικό αγώνα με σταθερό τέμπο το οποίο την οδήγησε στην νίκη, με χρόνο 47’ 40’’. Η μάχη για την 2η και 3η θέση κρίθηκε μεταξύ της Ειρήνης Μαγιόγλου, και της Ειρήνης θεοχάρη, οι οποίες τερμάτισαν αντίστοιχα στις υπόλοιπες δύο θέσεις του Βάθρου των νικητών.
Μισή ώρα αργότερα την σκυτάλη των αγώνων πήρε η κατηγορία των Masters όπου οι αθλητές κάλυψαν την απόσταση των τεσσάρων στροφών σε χρόνο 1.19’.33’’ με την θερμοκρασία την ώρα εκείνη να αγγίζει τους 35 βαθμούς κελσίου. Την πρώτη θέση κέρδισε ο αθλητής Οliver strbac από την Σερβία ο οποίος κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να αποσπαστεί από τον δεύτερο, αθλητή Dragan Jasovich από το Μαυροβούνιο, καθώς και από τον τρίτο Ilia Valkanov που ακολουθούσε με μικρή διαφορά.
Οι αγώνες συνεχίστηκαν το απόγευμα με το άθλημα του eliminator που ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα.

Μετά από καταπληκτικές μάχες που έδωσαν οι αθλητές και αθλήτριες των 9β ομάδων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ξεχώρισε ο τελικός της κατηγορίας των Αντρών όπου Νικητής και Βαλκανιονίκης αναδείχτηκε ο εκπληκτικός Ρουμάνος αθλητής EDE MOLNAR , ο οποίος άφησε την 2η θέση στον μαχητικότατο Έλληνα αθλητή Ηλία Τσορτουκτσίδη, που πέρασε μπροστά έπειτα από μια άτυχη στιγμή που είχε ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος μέχρι την στιγμή εκείνη, καταδίωκε τον Ρουμάνο πρωταθλητή. Στην 3η θέση τερμάτισε ο επίσης Ρουμάνος αθλητής Burta, και στην τέταρτη θέση ο Αντωνιάδης.

Στις Κορασίδες ξεχώρισε η Μαγιόγλου η οποία στέφθηκε Βαλκανιονίκης, αφήνοντας στην 2η θέση την ομόσταυλη της αθλήτρια της εθνικής Ελλάδος Θεοχάρη.

Ο Τελικός στους παίδες ήταν και πάλι Ελληνική υπόθεση μεταξύ των Αλαμανιώτη, Ενγγλέζου, και Σταματόπουλου, όπου μετά από μία ακόμη εκπληκτική μάχη μεταξύ των τριών αγοριών Βαλκανιονίκης αναδείχτηκε ο Σταμάτης Εγγλέζος που κέρδισε επάξια την πρώτη θέση αφήνοντας στην 2η τον Σταματόπουλο και στην 3η τον Μάνο Αλαμανιώτη.

Στις Γυναίκες τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τις Ελληνίδες αθλήτριες, και έτσι η Καμπάνη κατέλαβε την 4η θέση αφήνωντας την Καρούσζου στην 5η και την Τζουλάκη στην 8η.

Οι αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο το πρωί.

Share it