Search

Αναμονή για τις ανοιχτές υποθέσεις – Τι περιμένει η ΕΠΟ! Στον αέρα τα τοπικά πρωταθλήματα της χώρας

Την ώρα που αρκετές ΕΠΣ της χώρας, έχουν προχωρήσει σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, να φέρει το θέμα του Μητρώου προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στην Ξάνθη, στις 16 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΠΟ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Μαζί με το υπόμνημα στο CAS, με το οποίο ζητά επεξηγήσεις για την απόφαση στην υπόθεση της Λευκίμμης (και κατ΄ επέκταση Μακεδονικού-Κοζάνης), το υπόμνημα προς την Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης, σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή και δικαίωση των Πανδραμαϊκού και Ορφέα Ξάνθης (και τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή), έχει αποστείλει και υπόμνημα προς τη FIFA προκειμένου να πάρει θέση εν συνόλων για το θέμα του Μητρώου και αυτό που θα ακολουθήσει.

Η θέση της FIFA πρόσφατα στην Αθήνα

Όπως σημειώνει το ilia.news, πληροφορίες από ανώτατα κλιμάκια της Ομοσπονδίας, κάνουν λόγο για θέμα Grexit! Για την ακρίβεια, ορμώμενοι από τις τοποθετήσεις της FIFA για το θέμα στις διασκέψεις που έγιναν στην Αθήνα, συμπεραίνουν ότι αυτή τη φορά, υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να μπει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τις διεθνείς διοργανώσεις. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο και για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της FIFA, το οποίο πάνω-κάτω είναι βέβαιοι σε ποιο πνεύμα θα κινείται. Κατά την συνάντηση των αξιωματούχων της FIFA στην Ελλάδα με την ΕΠΟ, είχε καταστεί σαφές ότι το θέμα αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη FIFA, η οποία δέχεται την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο μόνο ως προς το θέμα του δικαιώματος στην κρατική χρηματοδότηση, απορρίπτοντας οτιδήποτε άλλο, το οποίο συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις ΕΠΣ

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε κορυφαίο επίπεδο, απομένει πλέον να ξεκαθαριστεί, με επίσημο τρόπο, ποια στάση θα τηρήσει η ΕΠΟ και πώς θα καθοδηγήσει τις ΕΠΣ στον καταρτισμό των προκηρύξεων. Σε δέκα μέρες, εκπνέει η προθεσμία και πολλά ερασιτεχνικά σωματεία, δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, με δεδομένη την πρόσφατη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση και όσα σωματεία δεν προλάβουν να εγγραφούν, θα αποβάλλονται. Κάποιες ΕΠΣ, αγνοούν τον Νόμο και προχωρούν σε καταρτισμό προκηρύξεων με όλα τα σωματεία, κάποιες άλλες αναμένουν και τέλος κάποιες άλλες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τον Νόμο. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή του Πανδραμαϊκού, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, η οποία αν δεν επιλυθεί, θα προκαλέσει το χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το ένα μετά το άλλο τα «θιγόμενα» σωματεία θα προσφεύγουν στα δικαστήρια και θα αλλάζουν οι βαθμολογικοί πίνακες

Η κρίσιμη Συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 2 Αυγούστου πιθανότατα να φέρει νέα δεδομένα, καθώς απο την Ομοσπονδία πιστεύουν πως μέχρι τότε θα έχει πάρει τις απαντήσεις που περιμένει και έτσι θα μπορεί να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις που θα φέρουν οριστικές λύσεις. Ευελπιστώντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί το “έγκλημα” που συντελείται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και προβεί και η ίδια σε κινήσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είτε δίνοντας παράταση για ακόμα ένα χρόνο είτε της άρσης της υποχρεωτικότητας του Μητρώου

Share it