Search

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ πάλεψαν με μεγάλη πυρκαγιά στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Αρίστεινου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για την κατάσβεση της πραγματοποιήθηκε μια από τι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για φέτος, αφού επιχείρησαν δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnews.gr του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνο Κούκουρα, η πυρκαγιά εξελίσσονταν σε ένα πολύ δύσκολο σημείο έφθασε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού και αυτή την στιγμή ελέγχεται μόνο από τι επίγειες δυνάμεις.

Με μια πρώτη εκτίμηση κάηκαν περί τα 450 στρέμματα δάσους και άλλα 100 στρέμματα χορτολιβαδικης έκτασης, ενώ απειλήθηκαν βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια τα οποία διασώθηκαν. Δεν απειλήθηκε το Μοναστήρι Αετοχωρίου, ενώ τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS που προληπτικά εκκενώθηκε, θα επιστρέψουν στην εστία τους.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος από τα εναέρια μέσα δυο τράκτορες, δυο ελικόπτερα, δυο αεροσκάφη από τη Χρυσούπολη και ένα ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη. Από τα επίγεια μέσα πήραν μέρος 28 υδροφόρα οχήματα, άλλα 15 βοηθητικά, 87 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρα και άλλα 16 από τη Θεσσαλονίκη Αύριο εικάζεται ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί οριστικά.

Share it