Search

Τον Βραζιλιάνο Γκλάντστοουν Τζούνιορ απέκτησε ο Άθλος Ορεστιάδας!

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός Γκλάντστοουν Τζούνιορ είναι η δεύτερη μεταγραφή του Άθλου Ορεστιάδας.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση του Τ.Α.Α. Άθλος Ορεστιάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον 25χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό Γκλάντστοουν Τζούνιορ.

Ο έμπειρος μπλοκέρ έχει ύψος 2.07μ και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο της Volley League 2022-2023.

Γεννημένος στις 28/02/1997 στην Uberlandia της πολιτείας Μίνας Ζεράις, στη νότια Βραζιλία, o Gladstone Magalhães de Jesus, όπως είναι το πλήρες όνομα του γνώριμου στο ελληνικό κοινό αθλητή, από την παλαιότερη θητεία του (2017-2018) στον Παμβοχαϊκό, έχει ήδη διαπρέψει σε ομάδες βόλεϊ της Βραζιλίας, ενώ έχει και σημαντικές διεθνείς εμπειρίες από τη γαλλική Λίγκα.

Το 2010 ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 10 ετών στην βραζιλιάνικη Uberlândia Tênis Clube (UTC), στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια. Ακολούθησε η Sesi São Paulo U19 (2013-14) με την οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής Paulista, στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Vôlei Renata/Campinas U21 (2014-15), την επόμενη σεζόν ήταν συμπαίκτης του Ντάντε Αμαράλ στη São José Vôlei και έπειτα φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της Monte Christo, ομάδας της Brazilian Superliga B.

Η πρώτη του έξοδος από τη Βραζιλία έγινε τη σεζόν 2017-2018 για χάρη του Παμβοχαϊκού, στον οποίο έπαιξε για δύο χρόνια. Τη σεζόν 2017-18, κατά την οποία η ομάδα του κατέλαβε την 8η θέση στην Α1 Ανδρών, μάλιστα ο Γκλάντστοουν ήταν κορυφαίος σέρβερ στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 2 άσσους ανά παιχνίδι και 9ος καλύτερος κεντρικός του πρωταθλήματος με 2,3 μπλοκ ανά μέσο όρο, ενώ την επόμενη χρονιά, που η κορινθιακή ομάδα τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα, αναδείχθηκε 2ος καλύτερος σέρβερ με 2,3 άσους ανά παιχνίδι.

Ακολούθησε η παρουσία του για δύο σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Πουατιέ, με την οποία στέφθηκε Κυπελλούχος Γαλλίας το 2019-2020.

Την τελευταία σεζόν, 2021-2022, ως αθλητής του Αριστοτέλη Σκύδρας, βοήθησε την ομάδα της Πέλλας να πανηγυρίσει την άνοδο στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Ο νέος «γίγαντας» της ομάδας μας είναι διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας κάτω των 19 ετών, με την οποία ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής.

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει τον Γκλάντστοουν Τζούνιορ στην οικογένεια του συλλόγου μας και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.

Share it