Search

Ο απολογισμός του πρότζεκτ της Κ15 του ΑΟΞ και οι κορυφαίοι στις στατιστικές κατηγορίες!

Ένα από τα πρότζεκτ που πέρασε από χίλια κύματα στην ομάδα της Ξάνθης ήταν αυτό της Κ15 του ΑΟΞ που αρχικά φαινόταν πως θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της SL1 αλλά τελικά αποφασίστηκε να μετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης και μάλιστα ως Ξάνθη 2.

Ένα σχέδιο που αν και από κάποιους στην αρχή λοιδορήθηκε χάρις την πολύ καλή δουλειά που έγινε από τον προπονητή Χρήστο Σαμαρά τον άμεσο συνεργάτη του Δημήτρη Γκώγκο, τον προπονητή τερματοφυλάκων Λεωνίδα Αγγελή και φυσικά την άμεση συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας, Νίκο Κεχαγιά αλλά το πιο σημαντικότερο τα ίδια τα παιδιά του τμήματος στο τέλος της ημέρας μπορεί να αξιολογηθεί ως άκρως θετική η παρουσία τους έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στα ματς που έχασαν οι μικροί του ΑΟΞ κέρδισαν τον θαυμασμό των αντιπάλων για την προσπάθεια και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Άλλωστε οι μίξη κάποιων παιδιών που δεν αγωνιζόταν στην Κ17 μαζί με τους εξαιρετικούς μικρούς της Κ15 μόλις άρχισαν να παίρνουν το κολάι, μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για παιδιά που είχαν να παίξουν δύο χρόνια αγώνες ενώ και όσοι έπαιξαν είχαν εμπειρία μόνο από αγώνες Παιδικού ενώ πλέον κλήθηκαν να παίξουν με άντρες. Καταφέρνοντας μάλιστα να παίξουν τρομερό ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια.

Φυσικά σε αυτό συνέβαλε η και η μεγάλη εμπειρία του Χρήστου Σαμαρά τόσο από Ακαδημίες όσο και Ανδρικές ομάδες καταφέρνοντας να περάσει τη νοοτροπία του νικητή στους ποδοσφαιριστές του που πάλευαν όλα τα ματς. Συνολικός απολογισμός η πολύ καλή τέταρτη θέση, με τρεις πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες μόνο να τις προσπερνούν, συλλέγοντας συνολικά 52 βαθμούς σε 24 ματς(τα 3 με νίκες άνευ αγώνα). Σημειώνοντας 90 τέρματα και δεχτεί 30, μετρώντας γενικά  17 νίκες 1 ισοπαλία και 6 ήττες(οι 5 εκ των οποίων από τους τρεις πρωτοπόρους)

Προτού δούμε τι έκαναν τα παιδιά της Κ15, γιατί μόνο για αυτά θα δούμε τους κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στους μικρότερους ηλικιακά της Κ17 που πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης αποδίδοντας εξαιρετικά με αρκετούς εξ αυτών να είναι ιδιαίτερα κομβική στην πορεία της ομάδας όπως ο εξαιρετικός αριστερός πλάγιος μπακ Χασάν Εφέ, ο Παντελής Τσαπατώλης(φωτό πάνω) που ήταν εκ των τοπ σκόρερ της ομάδας αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής όπως οι Τάσος Μπαμπαλής, Στέλιος Μαλλές, Θανάσης Μαρκόπουλος, Εγκέ Χατζηντεμίρ, Στέλιος Χωρινός, Βαλάντης Μαντζαρίδης.

Πάμε όμως να δούμε τους κορυφαίους στις στατιστικές κατηγορίες των παιδιών της Κ15 του ΑΟΞ:

Σκόρερ: Ο Mr Goal Πασχάλης Μουχτάρης(φωτό πάνω) με 19 τέρματα στο πρωτάθλημα σε 15 ματς, αλλά και μεγάλη συμμετοχικότητα στο παιχνίδι της ομάδας έδειξε πως αποτελεί ένα πολύ μεγάλο prospect για την ομάδα κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν καταφέρνοντας ακόμα και όταν είχε να αντιμετωπίσει πιο μεγαλοσώμους και έμπειρους αντιπάλους με την μαχητικότητα και το ποδοσφαιρικό του θράσος να έχει μια τρομερά παραγωγική και ουσιαστική χρονιά.

Την πρώτη τετράδα των σκόρερ έχοντας κάνει επίσης μια φανταστική σεζόν, θα τους δείτε αρκετά ψηλά και στις άλλες κατηγορίες, έχουμε τους Φλοριάν Ντέμπροβα με 6 τέρματα όσα και ο Γιώργος Ασλανίδης ενώ μαζί τους είναι επίσης με 6 τέρματα ο Χάρης Γεωργιάδης(φωτό πάνω). Στην πέμπτη θέση των σκόρερ της Κ15 βρίσκουμε τις “χρυσές αλλαγές” Στέργιο Μακρίδη, Κυριάκο Παχούμη και Ηλίας Καλλιώρας με 3 τέρματα ενώ απο δύο τέρματα έχουν πετύχει ο Χρήστος Γλυνάτσης και ο Θάνος Μοσχίδης που μάλιστα αμφότερα τα τέρματα του ήταν με εντυπωσιακές καρφωτές κεφαλιές.

Ασίστ: Mr Asist Γιώργος Ασλανίδης(φωτο πάνω) αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ο “Ελβετικός σουγιάς” του ΑΟΞ ένας απο τους πιο εντυπωσιακά βελτιωμένος παίκτες των Ακαδημιών τα τελευταία χρόνια έχοντας να παίξει με την ίδια ευκολία πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης τόσο ως δεξί μπακ όσο ως αμυντικός χαφ, πλάγιος εξτρέμ αλλά και δεκάρι αν χρειαστεί! Το πολυεργαλείο του ΑΟΞ πέρα απο τα 5 γκολ που προαναφέραμε πως είχε μέτρησε και 5 ασίστ ενώ είχε μεγάλη συμμετοχή και σε άλλα τέρματα της ομάδας του.

Τρομερή σεζόν με πολύ ποιότητα στο παιχνίδι του είχε και ο Εβρίτης Φλοριάν Ντέμπροβα που γέμιζε με την παρουσία του τον χώρο του κέντρου με πολλά κοψίματα αλλά και μεγάλη συμμετοχή στην δημιουργία του παιχνιδιού έχοντας δώσει 3 ασίστ. Ίδιο αριθμό ασίστ είχε και ο Καβαλιώτης πλάγιος εξτρέμ Χάρης Γεωργιάδης ιδιαίτερα ταχυδυναμικός με μεγάλη συμμετοχή στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Την πρώτη πεντάδα των ασίστ κλείνουν ο Στέργιος Μακρίδης(φωτό πάνω) με 2 και ο Δημήτρης Παπουτσής με 1.

Λεπτά Συμμετοχής: Ο “Iron Mos”, Θανάσης Μοσχίδης(φωτο πάνω) ήταν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχοντας παίξει όχι απλά στα 19 από τα 21 ματς που έδωσε η ομάδα αλλά είχε και 1624 γεμάτα λεπτά. Με τον εκ των αρχηγών της ομάδας να έχει ηγετική παρουσία στο κέντρο άμυνας και με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις κατάφερε να είναι από τους παίκτες που διακρίθηκαν και έδειξαν πως η παραγωγή πολύ ελπιδοφόρων κεντρικών αμυντικών για τα οποία είναι φημισμένος ο ΑΟΞ συνεχίζονται με τον Ξανθιώτη Μοσχίδη να αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες για το μέλλον του συλλόγου καθώς προσέθεσε ακόμα μια γεμάτη και πειστική σεζόν με την φανέλα της ομάδας

Δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας Θόδωρος Κατσαούνης(φωτό πάνω), με τον Κομοτηναίο κεντρικό αμυντικό να έχει μια επίσης εντυπωσιακή χρονιά με 1480 λεπτά σε 18 ματς που αγωνίστηκε με πολύ πειστικές εμφανίσεις. Τρίτος στα λεπτά συμμετοχής είναι ο Φλοριάν Ντέμπροβα με 1461 λεπτά στα 19 ματς που έπαιξε, ακολουθεί ο Γιώργος Ασλανίδης με 1383 λεπτά στα 17 ματς που έπαιξε και ο Πασχάλης Μουχτάρης που είχε 1137 λεπτά στα 15 ματς που αγωνίστηκε. Την πρώτη εξάδα των κορυφαίων σε λεπτά συμμετοχής συμπληρώνει ακόμα ένας πολύ κομβικός της εξαιρετικής σεζόν του συλλόγου Κωνσταντίνος Κασσίδης που μαζί με τον Ντέμπροβα δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο του γήπεδο με τον Κασσίδη να κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι.

Συμμετοχές: Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν οι Θανάσης Μοσχίδης, και ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής χρονιάς που αποκτήθηκε φέτος απο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και απο την πρώτη του κιόλας σεζόν δικαίωσε τους ανθρώπους της ομάδας, Φλοριάν Ντέμπροβα(φωτο πάνω) με 19 εμφανίσεις.

Με τον Θόδωρο Κατσαούνη να ακολουθεί με 18 ματς. Στην τέταρτη θέση με 17 παιχνίδια είναι οι Γιώργος Ασλανίδης, Κωνσταντίνος Κασσίδης(φωτό πάνω), Στέργιος Μακρίδης και Καρά Αχμέτ. Ακολουθούν με 15 ματς οι Πασχάλης Μουχτάρης και Χάρης Γεωργιάδης. Απο κοντά και ο Δημήτρης Παπουτσής με 14 ματς, ενώ 11 ματς έχει ο Κυριάκος Παχούμης. Την λίστα με διψήφιο αριθμό συμμετοχών συμπληρώνουν οι Παύλος Γουναρίδης, Καρά Ιμπράημ και Γιάννης Μπουρδούνης με 10 συμμετοχές

 

Share it