Search

Η ΕΠΟ εισπράττει περισσότερα χρήματα από τα παράβολα παρά από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις!

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερο ακούγονται οι διαμαρτυρίες και από την πλευρά των ΠΑΕ και από την πλευρά ποδοσφαιριστών για τα υψηλά παράβολα της ΕΠΟ που καθιστούν πολλές φορές απαγορευτική την πρόσβαση στα δικαστικά της όργανα και οδηγούν ντε φάκτο σε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για λίγους ή καλύτερα για τους έχοντες την οικονομική δυνατότητα.

Η έρευνα του SoocerPlus αποδεικνύει ότι το 2021 η ΕΠΟ εισέπραξε από τα παράβολα (εκτός από την προσφυγή στα δικαστικά της όργανα, αφορούν και τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα που διοργανώνει κ.α.) περισσότερα χρήματα από ότι εισέπραξε από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις.

Επίσης κατά το ίδιο έτος (2021) τα χρήματα από τα παράβολα που εισέπραξε η ΕΠΟ είναι σχεδόν ίδια με αυτά που εισέπραξε από τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα:

Έσοδα διαφημίσεων – χορηγιών 1.052.488,46

Έσοδα από παράβολα 1.667.921,14

Έσοδα από πρόστιμα 1.706.262,70

Ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου και αντιπρόεδρος της ΚΕΠ, Γιώργος Παναγόπουλος, λαμβάνοντας γνώση των παραπάνω στοιχείων έκανε λόγο για “φορομπηχτική και ληστρική πολιτική της ΕΠΟ προς του εταίρους του ποδοσφαίρου και για στοιχεία που δείχνουν ότι απέχει πολύ από το να γίνει μια κανονική ομοσπονδία.”

Share it