Search

Τέταρτη στον κόσμο η Εθνική γυναικών των αδερφών Κεπεσίδου

Ήττα από την Ολλανδία με 2-1 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά περηφάνια για τη διατήρηση στην ελίτ του beach handball

H Εθνική γυναικών ήθελε πολύ να κλείσει την παρουσία της στο Kerteros Beach Sports Center με ένα μετάλλιο και όταν αυτό χάθηκε τα κορίτσια της Μαρίας Καραντώνη, δεν έκρυψαν τα δάκρυά τους. Γι’ αυτή την ομάδα, όμως, δεν χρειάζονται δάκρυα. Και πάλι, απέδειξαν ότι ανήκουν στην ελίτ του παγκοσμίου beach handball με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Όσο για την ήττα από την Ολλανδία, δεν έλειψαν τα παράπονα.

Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 4΄(8-8). Η διοργανώτρια πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, με πρωταγωνίστρια την Μούρνου (που σκόραρε 12 σερί πόντους), με την Ολλανδία όμως να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα και να παίρνει εκείνη… αέρα τεσσάρων τερμάτων (22-18 στο 4΄). Το φινάλε του σετ ήταν συναρπαστικό, με την Μούρνου να ισοφαρίζει (22-22), αλλά την Μπαρνάρντ να πετυχαίνει με την λήξη το τέρμα, που έδωσε το πρώτο σετ (23-22) στην Οράνιε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και από άλλες παίκτριες (Διακογιάννη, Δημητρίου) και είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς πάντως σε κανένα σημείο του σετ να παίρνει διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Το σετ κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν η Κρούγερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 18-16 και η Κεπεσίδου Ν. πέτυχε το γκολ με το οποίο η Ελλάδα κατέκτησε το σετ με 19-16 και έκανε το 1-1.

Στα shootout, στις πρώτες πέντε προσπάθειες οι δύο ομάδες είχαν από ένα άστοχο σουτ (Διακογιάννη για την Ελλάδα και Μολ για την Ολλανδία) με το σκορ να είναι στο 8-8. Τελικά η τρίτη θέση κρίθηκε στην έκτη προσπάθεια με την Τερ να αποκρούει το σουτ της Δημητρίου και την Κρούγερ να σκοράρει και να δίνει την νίκη (9-8) και το χάλκινο μετάλλιο στην Ολλανδία με 2-1 σετ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2-1

Τα σετ: 22-23, 19-16, 8-9.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Κεπεσίδου M. 2, Κερλίδη 4, Ποιμενίδου 4, Καλοϊδή, Μούρνου 20, Δημητρίου 6, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 6, Κεπεσίδου N. 1.

Ολλανδία (Πόρτενσεν): Μπάρναρντ 11, Μπάτερ 12, Φαν Γκιέρσμπεργκεν 2, Κρίστα Μολ , Ριάν Μολ, Κρούγιερ 17, Φαν Έντε 6 , Ζίλμανς, Μπάκερ, Τερβάλ.

Διαιτητές: : Nτος Σάντος / Ασίζ (BΡΑΖΙΛΙΑ). Αποκλεισμοί: 0-1 Κόκκινη Κάρτα: –

Share it