Search

Τέταρτη η Εθνική ανδρών στην πρώτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο

Ο νέος άθλος που αναζητούσε η Εθνική Ανδρών δεν ήρθε στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Βραζιλία επικράτησε με 2-0 σετ (18-15, 24-18) στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας την Ελλάδα στην τέταρτη θέση. Και όμως, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αρχικός στόχος σε αυτή την πρώτη συμμετοχή σε παγκόσμιο ήταν η είσοδος στη δωδεκάδα και ο… κρυφός στόχος το πλασάρισμα στην οκτάδα, τότε γίνεται αντιληπτό το επίτευγμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η Ελλάδα, αν και βρέθηκε να κυνηγάει στο πρώτο σετ, βρήκε λύσεις για να πλησιάσει στον πόντο (16-15), σημείο που βοήθησε και η είσοδος του Μπόσκου στην επίθεση, αλλά δεν είχε τον χρόνο με το μέρος της, με τους Βραζιλιάνους να εκμεταλλεύονται τα τελευταία 30’’ σκοράροντας και εκμηδενίζοντας τις «γαλανόλευκες» πιθανότητες για να πάει το σετ στο «χρυσό» γκολ.

Στο δεύτερο σετ, η ελληνική άμυνα δέχθηκε πίεση, ο Γουργούμης (8 επεμβάσεις) κατάφερε την να ανακόψει ως ένα σημείο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος σε 18-16, αλλά ένα λάθος και ένα μπλοκ έφεραν εύκολα τέρματα για τους Βραζιλιάνους που πήραν και πάλι διαφορά με τον Μπόσκο να μειώνει απλά σε 24-18.

Για την Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλείνει με την καθ’ όλα τιμητική 4η θέση, αλλά το κυριότερο έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις του 2023: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ναζάρε της Πορτογαλίας το Ιούλιο, τα World beach Games στο Μπαλί τον Αύγουστο και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και πάλι στον Καρτερό.

ΕΛΛΑΔΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-2 (15-18, 18-24)

ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Λαδάκης 5, Μπόσκος 10, Γ. Ελευθεριάδης 16, Καραγκιοζόπουλος, Τσαναξίδης 2, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Β. Ελευθεριάδης, Γουργούμης, Παπαζόγλου

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέμπεν, Σιμόες 6, Πινέιρο 8, Αμαράλ 12, Κάρλος ντε Ολιβέιρα 4, Πιρές 12, Μπαρσέλος, Μαρσέτε, Φερνάντες.

Διαιτητές: Καρντόνε, Μανουέλε (Ιταλία) Αποκλεισμοί: 0-2

Share it