Search

«Λύγισε» από την Κροατία η Εθνική ανδρών, παίζει με Βραζιλία για το χάλκινο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την Κροατία με 2-1 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος beach handball.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά για…γερά νεύρα καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα πόσο πολύ το ήθελαν. Στο ξεκίνημα του αγώνα καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά και ένα σαφές προβάδισμα. Η Κροατία στο 6ο και στο 8ο λεπτό προηγήθηκε με 3 πόντους διαφορά (14-11 και 18-15) ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε με τέρματα του Τσαναξίδη και Λαδάκη πέρασε μπροστά με 19-18. Ο Μπούρα με περιστροφή σημείωσε το 20-19 για τους φιλοξενούμενους, και ο Τσαναξίδης 2 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με 1 πόντο ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στο χρυσό γκολ. Ο Λαδάκης δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ, ωστόσο η Κροατία έχασε την κατοχή καθώς ο Μπούρα έκανε επιθετικό φάουλ. Η Ελλάδα απέκτησε την κατοχή και ο Καραγκιοζόπουλος δεν αστόχησε δίνοντας το πρώτο σετ στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο σετ, στα πρώτα λεπτά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να παλεύουν κάθε φάση. Η Ελλάδα ήταν βιαστική σε κάποιες επιθέσεις με αποτέλεσμα να κάνει κάποια λάθη, γεγονός που εκμεταλλευτήκαν οι Κροάτες και απέκτησαν μια διαφορά 5 πόντων, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος του σετ στέλνοντας το ματς στα σουτ άουτ.

Στη διαδικασία αυτή, η Ελλάδα δεν ήταν εύστοχη καθώς Θεοδώρου, Λαδάκης και Ελευθεριάδης αστόχησαν στις προσπάθειές τους και η απόκρουση του Γουργούμη δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη πρόκριση στην Ελλάδα.

Έτσι οι Κροάτες αν και δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα βρει τη Δανία. Η Ελλάδα από την άλλη θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία για το χάλκινο μετάλλιο.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-1 (20-22, 25-18, 5-0)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντούμενιτς 7, Τζούριτς 18, Γκοριτάνεκ 2, Μάρκοβιτς 2, Κόλιτς, Μπούρα 17, Ντούκες, Βαλεντάκοβιτς 2, λέκο, Φίνεκ 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Λαδάκης 13, Μπόσκος, Ελευθεριάδης Γ. 6, Καραγκιοζόπουλος 10, Τσαναξίδης 11, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Ελευθεριάδης Β. Γουργούμης, Παπάζογλου.

Διαιτητές: Αλ Χαίλ-Αλιαφέι, Αποβολές: 2-1

Share it