Search

Παγκόσμιο Beach Handball: 5 στα 5 για την Εθνική Γυναικών!

Ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε η Εθνική γυναικών στην πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball του Ηρακλείου, υποτάσσοντας αυτή τη φορά την Ισπανία με 2-1 και έβαλε βάσεις για να πετύχει σπουδαία πράγματα στη διοργάνωση.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες με τις Αλεξανδρουπολίτισσες Μάγδα & Νικολίνα Κεπεσίδου στην σύνθεση τους, έκαναν κατάθεση ψυχής στην άμμο του Karteros Beach Sports Center κόντρα στις τριταθλήτριες Ευρώπης του 2021.

Στο πρώτο σετ η Μάγδα Κεπεσίδου ήταν “φύλακας – άγγελος” της ελληνικής εστίας με καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ αιχμή του δόρατος στην επίθεση αποτελέσε η Ελένη Κερλίδη σκοράροντας 12 πόντους. Ωστόσο εκείνη που πέτυχε το τελευταίο κρίσιμο γκολ και διαμόρφωσε το 27-24 ήταν η Τζένη Διακογιάννη στο 9:42, ενώ το μόνοπου κατάφεραν οι Ισπανίδες ήταν να μειώσουν σε 27-26.

Το δεύτερο σετ ανήκε αποκλειστικά στην Ισπανική ομάδα με την Εντσίνας Γουαρδάδο να έχει δέκα επεμβάσεις και να κρατάει την ελληνικό ομάδα στα 15 γκολ (15-23).

Πλέον η τύχη του αγώνα θα κρινόταν στα σουτ άουτ. Χρειάστηκαν εννιά προσπάθειες για κάθε ομάδα, μέχρι η ελληνική ομάδα να πάρει την σπουδαία νίκη, με την Ελένη Κερλίδη να κάνει το 14-12 και την Αποστολίνα Δημητρίου να σταματάει τη Λούτσιο Γκαρθία.

Έτσι η Εθνική μας ομάδας εξασφάλισε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και την Παρασκευή (18:00 – ΕΡΤSPORTS 2) θα αντιμετωπίσει τη Δανία με στόχο να πάρει την πρωτιά και να αποφύγει στα προημιτελικά τις Γερμανία, Ολλανδία, Βραζιλία.

Τα σετ: 27-26, 13-23, 14-12

Ελλάδα (Μ. Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 14, Ποιμενίδου4, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 10, Ελ. Τροχίδου 6, Λογδανίδου 1, Διακογιάννη 4, Ν. Κεπεσίδου.

Ισπανία (Μορίγιο): Μπατίστα 18, Κονεχέρο 8, Τόρας Παρέρα 4, Φερνάντεζ 4, Λούτσιο 7, Γκαρθία, Εντσίνας 2, Ντίας 4, Γκονζάλες, Λαγκούνα 14.

Διαιτητές: Ρούπτσιτς – Μπότιντσαν (Κροατία): Αποκλεισμοί: 5-0. Κόκκινη κάρτα: 0-1

Share it