Search

Παγκόσμιο γυναικών: 6 στα 6 η Εθνική, φοβερές στιγμές με Μάγδα και Νικολίνα Κεπεσίδου

Με ηρωική μορφή την Μάγδα Κεπεσίδου, που σταμάτησε την τελευταία προσπάθεια των αντιπάλων στα shoot out και με την Ελένα Κερλίδη να σκοράρει 21 πόντους, η Εθνική γυναικών υπέταξε και τη Δανία στον τελευταίο αγώνα της Β’ φάσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος beach handball, στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, στο Ηράκλειο.

Έτσι, οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2018 πέρασαν αήττητες στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή (η ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα από την IHF). Η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής, λίγο νωρίτερα είχε πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά ως τέταρτη από τον Β΄όμιλο, πετώντας έξω από την οκτάδα την δευτεραθλήτρια Κόσμου του 2018, Νορβηγία.

Στη διαδικασία των shoot out μίλησε η Μάγδα Κεπεσίδου από την Αλεξανδρούπολη, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Στην πέμπτη ελληνική προσπάθεια και με το σκορ στο 8-6, η μικρή της αδερφή Νικολίνα αστόχησε, όμως η… μεγάλη αδελφή ήταν εκεί για να διορθώσει τα πράγματα. Με μία μεγαλοπρεπή επέμβαση σταμάτησε την Κρίστενσεν και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Νωρίτερα , στη δεύτερη προσπάθεια είχε αστοχήσει και η Χάνσεν.

Με το που ολοκληρώθηκε το θρίλερ των shoot-out η Νικολίνα Κεπεσίδου έπεσε στην αγκαλιά της αδελφής της, Μάγδας…

«Το ξέρω, έκανα λάθος. Σόρι, αλλά πήγα να το κάνω λίγο… σασπένς» της είπε νιώθοντας τύψεις για το άστοχο σουτ στην πέμπτη εκτέλεση των shoot-out που επιμήκυνε την αγωνία, αλλά όχι για πολύ…

«Είσαι χαζό ρε;» αντέδρασε η Μάγδα και στο επόμενο κλικ οι δυο αδερφές ήταν αγκαλιασμένες και απολάμβαναν τη νίκη.

Déjà vu από τον ημιτελικό στο Καζάν

Στο μεταξύ η ιστορία με τις δυο αδελφές είναι déjà vu από το θριαμβευτικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 στο Καζάν…

«Στον ημιτελικό με την Ισπανία είχα κάνει ένα λάθος στην άμυνα και το διόρθωσε η Μάγδα. Ξέρω ότι πάντοτε θα είναι εκεί για εμένα και για ολόκληρη την ομάδα» είπε η εικοσάχρονη Νικολίνα.

«Συμβαίνουν αυτά. Δεν πίστευα ότι θα αστοχήσει, αλλά ευτυχώς πήρα πίσω το αίμα και για την οικογένεια και για όλη την ομάδα μας» σχολίασε η κατά πέντε έτη πρεσβύτερη, Μάγδα.

Στα του αγώνα με τη Δανία

Μαρία Καραντώνη επέλεξε να δώσει ανάσες στη Λένα Μούρνου ενόψει της συνέχειας. Ωστόσο η Κερλίδη έπαιξε και ως… Μούρνου, σκοράροντας 14 πόντους στην πρώτη περίοδο. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της Μάγδας Κεπεσίδου, που είχε αποτελεσματικότητα 37% στην εστία της, η Εθνική έφτασε άνετα στο 1-0 με επιμέρους σκορ 27-14.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα αντιστράφηκε πλήρως. Η Δανία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη στην επίθεση και ισοφάρισε σε 1-1 με σκορ περιόδου 12-24.

Στα σουτ άουτ η Εθνική μας πήρε τελικά τη νίκη με το θρίλερ που διαβάσατε παραπάνω…

Τα σετ: 27-14, 12-24, 8-6.

Ελλάδα (Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 21, Ποιμενίδου 4, Καλοϊδή, Μούρνου, Δημητρίου 6, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 4, Κεπεσίδου 2.

Δανία (Χόλμεν): Χάνσεν 2, Κρίστενσεν 6, Νίλσεν 2, Ούλρικσεν 2, Μόγκενσεν, Μόλερ 6, Ντεγκν 14, Φάγκερμπεργκ, Λάρσεν 12, Γιόχανσεν.

Διαιτητές: Αλ Χαΐλ, ΑλΓιαφέι (Κατάρ). Αποκλεισμοί: 2-1

Share it