Search

Στους “8” του κόσμου η Εθνική ανδρών, με επική ανατροπή!

Το αήττητο σερί της Εθνικής ανδρών με τον Αλεξανδρουπολίτη Κώστα Θεοδώρου στη σύνθεση της, συνεχίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball, στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center και σήμερα γράφτηκε μία χρυσή σελίδα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τη νίκη της Ισπανίας, στην πρεμιέρα των αγώνων της Β’ φάσης.

Στο πρώτο σετ οι Ισπανοί είχαν στις τάξεις τους έναν εξαιρετικό Ντοντέρις Βάργκας στην εστία, που σταμάτησε σε έξι περιπτώσεις τους Έλληνες παίκτες,με αποτέλεσμα να πάρουν το σετ με 20-30.

Στο δεύτερο σετ η Εθνική ανέβασε απόδοση, Παπάζογλου και Γουργούμης είχαν τρεις καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ περιορίστηκαν και τα λάθη στην επίθεση. Ωστόσο οι Ισπανοί βρέθηκαν κοντά στη νίκη, όταν προηγήθηκαν με 17-19, πέντε δεύτερα πριν το τέλος. Ωστόσο, οι Έλληνες ήταν αποφασισμένοι για όλα. Με μία φοβερή ατομική προσπάθεια ο Γιώργος Ελευθεριάδης ισοφάρισε σε 19-19, σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Στη διαδικασία του χρυσού γκολ η ελληνική ομάδα τα κατάφερε με τον Μανώλη Λαδάκη και πλέον η νίκη θα παιζόταν στα σουτ άουτ.

Εκεί οι Έλληνες παίκτες ήταν αλάνθαστοι. Θεοδώρου, Λαδάκης, Ελευθεριάδης, Μπόσκος και Τσαναξίδης, βρήκαν δίχτυα, ενώ για τους Ισπανούς αστόχησε ο Καρέρο Λούκε- Ρομέρο στο τρίτο σουτ άουτ. Τελικό αποτέλεσμα 9-8 και με το 2-1 στα σετ, ξέσπασε ένα ξέφρενο ελληνικό πανηγύρι στην άμμο, καθώς η Εθνική όχι μόνο αγκάλιασε την οκτάδα, αλλά στοχεύει και σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει τα μεγαθήρια στους προημιτελικούς.

Για τους Ισπανούς αυτή ήταν η τρίτη ήττα στα σουτ άουτ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ για την Ελλάδα ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη, επίδοση που ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Έτσι, η Εθνική παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου ομίλου της Β φάσης, ενώ απομένουν οι αγώνες με Ουρουγουάη και Κροατία.

Τα σετ: 20-30, 20-19, 9-8

Ελλάδα (Λαζαρίδης): Λαδάκης 11, Μπόσκος 5, Γ.Ελευθεριάδης 10, Καραγκιοζόπουλος 4, Τσαναξίδης 14, Μπάτζιος, Θεοδώρου 5, Β. Ελευθεριάδης, Γουργούμης, Παπάζογλου.

Ισπανία (Μπάγκο): Ντοντέρις Βάργκας 4, Μολέρο 14, Νογκάλες 4, Λόπεθ 2, Μουνιόθ, Λούκε Ρομέρο 14, Βιγιέγκας 15, Μοντόρο2, Σεραντίγια 2, Καρκές

Διαιτητές: Καρντόνε – Μανουέλε (Ιταλία). Αποκλεισμοί: 2-3.

Share it