Search

Beach Handball: 2 στα 2 και πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου για την Εθνική Γυναικών!

Την πρόκριση στην κυρίως φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος beach handball που διεξάγεται στην Κρήτη, πανηγύρισε η Εθνική Γυναικών της χώρας μας.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική Γυναικών, με τις Μάγδα και Νικολίνα Κεπεσίδου από την Αλεξανδρούπολη στην σύνθεση της, επικράτησε την Τρίτη στο πρώτο της παιχνίδι 2-1 του Μεξικού και το βράδυ της ίδιας μέρας 2-0 της Ταϊλάνδης.

Σήμερα Τετάρτη αντιμετωπίζει στις 19:10 την Πορτογαλία για την 1η θέση στον Α’ όμιλο.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΞΙΚΟ 2-1 (23-18, 18-22, 7-6)

Η νίκη ήρθε στα σουτ άουτ με 2-1 (23-18, 18-22, 7-6) επί του Μεξικού για τον Α’ όμιλο της διοργάνωσης. Και τα δύο σετ ήταν κλειστά. Η Ελλάδα στο πρώτο – με την Μάγδα Κεπεσίδου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με συνολικά 10 επεμβάσεις – κατάφερε να το πάρει στο τέλος με ένα σερί 5-0 από τρεις προσπάθειες της Δημητρίου, μετατρέποντας το 18-18 σε 23-18. Στο δεύτερο οι Μεξικανές αποσπάστηκαν στο σκορ μετά τα μισά της περιόδου με 14-8. Το χαμένο πέναλτι της Ποιμενίδου δεν έφερε την ισοφάριση σε 16-16, αλλά επέτρεψε στο Μεξικό να προηγηθούν με 19-14 με την Ουρέστι και να οδηγήσουν το ματς στα σουτ άουτ. Οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες στην πρώτη προσπάθεια για να ακολουθήσει από μία χαμένη με Βάργκας και Μούρνου. Η Ριβέρα έκανε λάθος στο 5ο πέναλτι του Μεξικού και η Διακογιάννη ευστόχησε για να δώσει την νίκη στην Ελλάδα στην πρεμιέρα του ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Κεπεσίδου Μ. 2, Κερλίδη 8, Ποιμενίδου 2, Καλοϊδή, Μούρνου 12, Δημητρίου 15, Τροχίδου 8, Λογδανίδου, Διακογιάννη 1, Κεπεσίδου Ν.

ΜΕΞΙΚΟ (Κοντρέρας): Ερνάντεζ, Μασίας 12, Σαλαζάρ, Βάργκας 11, Μπέρα, Ριβέρα, Μεχία 6, Ουρέστι 15, Ντε Λεόν, Βαλενζουέλα.

Διαιτητές: Αλ Χαΐλ, Αλυαφέι (Κατάρ) Αποκλεισμοί: 2-3

Ταϊλάνδη-Ελλάδα 0-2 (24-27, 16-27)

Η Ταϊλάνδη έβαλε… δύσκολα στην Εθνική μας ομάδα στο πρώτο σετ, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκειά του δεν είχε μόνο το προβάδισμα, αλλά κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με 6 γκολ διαφορά (16-10) στα μισά του σετ. Η ψύχραιμη αντίδραση όμως της Ελληνικής ομάδας έβγαλε καλές άμυνες και σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές στην επίθεση άρχισε να «ροκανιζει» τη διαφορά, αλλά και να πάρει προβάδισμα στο σκορ 24-26 με εύστοχο πέναλτι της Ποιμενίδου, για να κατακτήσει και τη νίκη του σετ με 24-27.

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ήταν αυτή που κυριάρχησε από το ξεκίνημα, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα και χωρίς να το χάσει, όλο και άνοιγε την υπέρ της διαφορά. Τα εύστοχα σουτ της Ελληνικής ομάδας, μαζί και με τις εξαιρετικές επεμβάσεις της Κεπεσίδου, άνοιξαν το σκορ στο +8 (14-22), για να έρθει εύκολα η νίκη στο τέλος με τη μεγαλύτερη διαφορά των 11 τερμάτων, 16-27.

“Είμαστε χαρούμενες που κάναμε το 2/2. Αύριο θα παίξουμε για την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Πορτογαλία. Θα ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας και είμαστε αισιόδοξες οτι θα πάμε με το απόλυτο των νικών στην επόμενη φάση”, σχολίασε η Εβρίτισσα αθλήτρια της Εθνικής, Νικολίνα Κεπεσίδου.

Ταϊλάνδη: Πανσοπά 9, Γουόγκασον 14, Ντερνιμπράμ 4, Χρουεάρι 4, Σιρακουχαρολεντσάι, Χαλαχάι, Σετάνγκ 7, Ταπά, Γιανγίτ, Γιοϊσάκου 4.

Ελλάδα: Κεπεσίδου Μάγδα , Κερλίδη 14, Ποιμενίδου 8, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 9, Τροχίδου 10, Λογδανίδου, Διακογιάννη, Κεπεσίδου Νικολίνα.

Διαιτητές: Μάθιου Φάνακ (ΓΑΛ)-Νταρ Σέντριτς (ΓΑΛ). Αποκλεισμοί: 2-3

Share it