Search

Beach Handball: Προκρίθηκε στην επόμενη φάση με νίκες επί των ΗΠΑ και Πουέρτο Ρίκο η Εθνική Ανδρών!

Μεγάλη νίκη με την οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην κυρίως φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών πήρε η εθνική Ανδρών με τον Αλεξανδρουπολίτη Κώστα Θεοδώρου στην σύνθεση της, επί της αντίστοιχης των ΗΠΑ για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου με 2-0 (25-17, 29-18).

Μια νίκη που δεν εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλο, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, όμως δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, βασικός στόχος της οποίας είναι η παρουσία της στα προημιτελικά.Στο πρώτο σετ η Ελλάδα ανέλαβε τα ηνία στο σκορ μετά το 3’ με τους Λαδάκη, Καραγκιοζόπουλο και Τσαναξίδη να δίνουν επιθετικό και ουσιαστικά στην συνέχεια δεν κινδύνεψε από τους Αμερικανούς.

Στην δεύτερη περίοδο η εξέλιξη έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε πιο δραματικούς τόνους. Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν την ίδια εικόνα, ισοφάρισαν τρεις φορές (14-14, 16-16 και 18-18 στο τελευταίο λεπτό) αλλά ο Μανώλης Λαδάκης δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του.Σκόραρε 4’’ πριν το τέλος για το 20-18, με τους Αμερικανούς να παίρνουν τάιμ άουτ το οποίο δεν τους βοήθησε να ισοφαρίσουν στον χρόνο που τους απέμενε, με την νίκη να βάφεται «γαλανόλευκη».

Πλέον, η Εθνική στο σημερινό (22/6, 18:20) παιχνίδι της χρειάζεται νίκη επί της Αργεντινής για να μην μπει στην διαδικασία τριπλής ισοβαθμίας με την «αλμπισελέστε» και τους Αμερικανούς, που επίσης χρειάζονται νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο.

“Kάναμε το 2/2 στο Τουρνουά, το ιδανικό ξεκίνημα. Κερδίσαμε το πρώτο ματς το πρωϊ κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο (2-0), έχοντας το… άγχος της πρεμιέρας. Και το απόγευμα, πήραμε μία σημαντική νίκη, αν και ήμασταν το αουτσάϊντερ, κόντρα στις Η.Π.Α. Θέλουμε να κάνουμε τρεις νίκες στην πρώτη φάση, για να είμαστε σε θέση ισχύος στην επόμενη φάση. Ήμαστε όλοι μια… γροθιά. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την συμπαράσταση», δήλωσε ο αθλητής της Εθνικής, Μανώλης Λαδάκης.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2 (17-25, 18-20)

ΗΠΑ (Χίνσον): Ενγκουγιέν, Εσπινόσα, Ντομινίκ 18, Τζόνσον, Φοφανά, Κουκ, Κόμαν, Ούντο – Ουντόμα 7, Μακμούρτι 6, Μπόρτσικ 4

ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Λαδάκης 16, Μπόσκος, Ελευθεριάδης Γ. 9, Καραγκιοζόπουλος 12, Τσαναξίδης 8, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Ελευθεριάδης Β., Γουργούμης, Παπάζογλου

Διαιτητές: Μπαρτκόβιακ, Λακόμι (Πολωνία) Αποκλεισμοί: 3-2 Αποβολές: 1-0

Γκολ και συνθέσεις από το πρώτο ματς με Πουέρτο Ρίκο:

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ 2-0 (30-13, 27-20)

Ελλάδα: Ελευθεριάδης Γιώργος 11, Καραγκιοζόπουλος 8, Μπόσκος 2, Ελευθεριάδης Χρυσοβαλάντης, Θεοδώρου 4, Λαδάκης 16, Γουργούμης, Παπάζογλου, Τσαναξίδης 14, Μπάτζιος 2.

Πουέρτο Ρίκο: Εντουάρντο 2, Γκονζάλες Λεμπρόν, Ερνάντες 10, Βάσκες 6, Ροντρίγκες 8, Ριβέρα 2, Ροσάντο Ντάνιελ, Ροσάντο Έκτορ 1, Βάργκας, Γκονζάλες Μανουέλ 2.

Διαιτητές: Μπεν Σαλάχ Μοχάμεντ (ΤΥΝ)-Ντρίσι Μοχάμεντ (ΤΥΝ). Αποκλεισμοί: 3-4.

Share it