Search

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη!

Μέσα στα 6 πρώτα χρόνια ζωής του, το HorrorantFilmFestival αναγνωρίσθηκε ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα genrefests της Ευρώπης, με το διψασμένο για συναρπαστικές κινηματογραφικές εμπειρίες κοινό να το τιμά κάθε χρόνο με την όλο και μαζικότερη παρουσία του.

Μετά από  δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας, οι «Νύχτες Τρόμου» επιστρέφουν φέτος με 7 ημέρες αγνής διασκέδασης από τις 23/6 έως τις 29/6 στον Κινηματογράφο Ηλύσια παρουσιάζοντας μια επιλογή 8 ταινιών από την παγκόσμια σκηνή τρόμου συνοδευόμενες από 8 μικρού μήκους ταινίες.

Ελάτε να σας περάσουμε στην απέναντι όχθη του τρόμου!

Τιμές εισιτηρίων:Κανονικό: €5. Ημερήσιο 1ης Μέρας: €7. Διαρκείας: €15 (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας).

Προπώληση από το ταμείο του κινηματογράφου και online (Κάρτες Διαρκείας και Ημερήσιο 1ης μέρας, μόνο από το ταμείο).

 

Ακολουθεί αναλυτικά το Πρόγραμμα Προβολών του Φεστιβάλ:

Πέμπτη23Ιουνίου

19:45:

«T’esMorteHéne»

Υπόθεση:Ο Μαξίμ συνεχίζει να έχει σχέση με την κοπέλα του Ελέν, παρότι αυτή μόλις πέθανε. Τελικά αποφασίζει να βάλει τέλος σε αυτή τη κατάσταση, όμως η Ελέν δε μοιάζει έτοιμη να το αποδεχτεί.

Σκηνοθεσία:MichielBlanchart.

Χώρα:Βέλγιο-Γαλλία. Γλώσσα:Γαλλικά. Διάρκεια:25’.

«Την Τρίτη Μέρα»

Υπόθεση:Την τρίτη ημέρα ενός ταξιδιού της Σεσίλια με τον μικρό Μαρτίν, εκείνη βρίσκεται να τριγυρνάει ολομόναχη, χωρίς να θυμάται πως βρέθηκε εκεί. Απεγνωσμένη ψάχνει τον γιο της, όμως καταλήγει μπλεγμένη σε ένα ανελέητο αγώνα ενάντια ενός ψυχοπαθή αιρετικού.

Σκηνοθεσία: Daniel de la Vega.

Πρωταγωνιστούν:Moro Anghileri, Gerardo Romano, Lautaro Delgado Tymruk, Osvaldo Santoro,Diego Cremonesi, OsmarNuñez.

Χώρα:Αργεντινή. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:85’.

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

22:15:

«TheWick»

Υπόθεση:Επαρχιακή Αγγλία, αρχές του 19ου αιώνα. Όταν η Έσθερ, μια βοτανοθεραπεύτρια γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της αδερφής της από τον θρησκευτικό ηγέτη της περιοχής, αποφασίζει πως μόνο εκείνη μπορεί να βάλει τέλος στη βαρβαρότητα των ξεπερασμένων πεποιθήσεων.

Σκηνοθεσία:SabineCrossen.

Χώρα:Ηνωμένο Βασίλειο. Γλώσσα:Αγγλικά. Διάρκεια: 15’.

Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας

«Παγιδευμένη»

Υπόθεση:Μια νεαρή γυναίκα ξυπνά σε ένα ασφυκτικά στενό τούνελ γεμάτο θανατηφόρες παγίδες. Για να μην πεθάνει, πρέπει να συνεχίσει να προχωράει…

Σκηνοθεσία:MathieuTuri.

Πρωταγωνιστούν:Gaïa Weiss, Peter Franzen, RomaneLibert, FrédéricFranchitti, CorneliuDragomirescu, Eva Niewdanski.

Χώρα:Γαλλία. Γλώσσα:Γαλλικά. Διάρκεια:90’.

Παρασκευή24 Ιουνίου

00:30:

«Horrorscope»

Υπόθεση:Η ζωή μιας απλής μαθήτριας αποδομείται όταν ένα διαβολικό πλάσμα καταλαμβάνει το σώμα της.

Σκηνοθεσία:PolDiggler.

Χώρα:Ισπανία. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:5’.

«PostMortem»

Υπόθεση:Αμέτρητα φαντάσματα έχουν παγιδευτεί στον κόσμο ως αποτέλεσμα του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου και της επιδημίας της Ισπανικής γρίπης. Τον παγωμένο χειμώνα του 1918, ο Τομάς, ένας περιπλανώμενος μεταθανάτιος φωτογράφος, οδηγείται από την 10χρονη ορφανή Άννα στο μικρό χωριό της. Εκεί αρχίζει να βιώνει ανεξήγητα παραφυσικά φαινόμενα και αποφασίζει να ερευνήσει τη προέλευσή τους. Έχοντας πάντα στο πλάι του την ατρόμητη Άννα, αναζητούν την αιτία της οργής των φαντασμάτων.

Σκηνοθεσία:PéterBergendy.

Πρωταγωνιστούν:Viktor Klem, FruzsinaHais, Judit Schell, Andrea Ladányi, Zsolt Anger, GáborReviczky.

Χώρα:Ουγγαρία. Γλώσσα:Ουγγρικά. Διάρκεια:115’.

Βραβείο Σεναρίου

Σάββατο25 Ιουνίου

00:30:

«Mamá»

Υπόθεση:Η μητρότητα, αυτό το κομβικό σημείο στη ζωή μιας γυναίκα, αποτελεί πηγή χαράς. Όχι όμως για την Ρακέλ, που ξαφνικά βλέπει το παιδί που ξεφορτώθηκε να επιστρέφει και να ζητάει τη προσοχή της.

Σκηνοθεσία:CarlosAceituno.

Χώρα:Ισπανία. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:15’.

«Η Θλίψη»

Υπόθεση:Χάος ξεσπάει στην πόλη της Ταϊπέι όταν απλοί άνθρωποι αρχίζουν να ακολουθούν τυφλά τα βασικά τους ένστικτα, προχωρώντας σε φρικτές πράξεις βίας. Δολοφονίες, βασανισμοί και ακρωτηριασμοί είναι μονάχα η αρχή… Ένα νεαρό ζευγάρι φτάνει στα όρια της λογικής καθώς προσπαθεί να ξανασμίξει εν μέσω αυτής της κατάστασης. Η εποχή της ευγένειας και της τάξης δεν υπάρχει πια. Υπάρχει μόνο «Η Θλίψη».

Σκηνοθεσία:RobJabbaz.

Πρωταγωνιστούν:ReginaLei, BerantZhu, Tzu-ChiangWang, In-RuChen.

Χώρα:Ταϊβάν. Γλώσσα:Μανδαρινικά, Χοκιέν. Διάρκεια:99’.

Βραβείο Καλύτερων Εφέ

Κυριακή 26 Ιουνίου

22:15:

«LaPenumbra»

Υπόθεση:Η Λάουρα διαβάζει για να πάρει την ιατρική ειδικότητα και δεν έχει χρόνο ούτε για τον υποχόνδριο σύζυγό της ούτε για τους καυγάδες των παιδιών τους. Όταν όμως όλα σκοτεινιάσουν, θα δει ότι ο χρόνος είναι το μόνο που έχει.

Σκηνοθεσία:DaniViqueira.

Χώρα:Ισπανία. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:15’.

«MosquitoState»

Υπόθεση:Απομονωμένος στο μίνιμαλ ρετιρέ του με θέα στο Σέντραλ Παρκ, ο εμμονικός αναλυτής δεδομένων της Γουόλ Στριτ, ΡίτσαρντΜπόκα, βλέπει δυσοίωνα μοτίβα: τα οικονομικά μοντέλα στους υπολογιστές του συμπεριφέρονται ακανόνιστα, όπως και τα σμήνη των κουνουπιών που πολλαπλασιάζονται στο διαμέρισμά του, οδηγώντας τον στη ψυχολογική κατάρρευση.

Σκηνοθεσία:FilipJanRymsza.

Πρωταγωνιστούν:BeauKnapp, CharlotteVega, JackKesy, OliverMartinez, AudreyWasilewski.

Χώρα:Πολωνία, Η.Π.Α.. Γλώσσα:Αγγλικά. Διάρκεια:100’.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Δευτέρα27 Ιουνίου

22:15:

«Le TueurDu Lac Maudit»

Υπόθεση:Η Σίντυ και ο Κουέντιν περνούν ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο στη λίμνη. Όμως ένας δολοφόνος τους απειλεί την ηρεμία..

Σκηνοθεσία:LaurentArdoint&StéphaneDuprat.

Χώρα:Γαλλία. Γλώσσα:Γαλλικά. Διάρκεια:15’.

«Το Παιχνίδι των 100 Κεριών»

Υπόθεση:Μια παρέα φίλων θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους της με ένα τρομακτικό παιχνίδι. Θα πρέπει να κάτσουν σε έναν κύκλο φτιαγμένο από 100 κεριά, να παίρνουν ένα και να λένε τη δική τους τρομακτική ιστορία. Με κάθε ιστορία, με κάθε κερί, περίεργα φαινόμενα αρχίσουν να συμβαίνουν. Αισθάνονται παρουσίες γύρω τους, όμως κανείς δεν πρέπει να φύγει γιατί μια τρομακτική κατάρα θα πέσει πάνω τους…

Σκηνοθεσία:NicolásOnetti, Guillermo Lockhart, Víctor Català, Daniel Ruebesam, Tony Morales, Nicholas Peterson, Oliver Garland, Brian Deane, Christopher West.

Πρωταγωνιστούν:Amy Smart, MaguiBravi, Clara Kovacic, James Wright, AgustínOlcese, Luz Champane, Amparo Espinola.

Χώρα:Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή. Γλώσσα:Αγγλικά. Διάρκεια:100’.

Τρίτη 28 Ιουνίου

22:15:

«Lili»

Υπόθεση:Η Lili ξέρει πως πρέπει να σκίσει στην οντισιόν και ο άνδρας που θα την ακούσει, το γνωρίζει. Ένα άβολο παιχνίδι γάτας και ποντικιού σε ένα μονόπλανο τρόμου της εποχής του #metoo.

Σκηνοθεσία:YfkevanBerckelaer.

Χώρα:Ολλανδία. Γλώσσα:Αγγλικά. Διάρκεια:9’.

«Το Άνθος του Κακού»

Υπόθεση:Στη μέση του πουθενά, ψηλά στα βουνά της Κολομβίας, ο Κύριος, ιερέας και ηγέτης μιας αίρεσης, φέρνει στη κοινότητα ένα μικρό αγόρι, το οποίο ισχυρίζεται πως θα είναι ο νέος Μεσσίας. Ο ερχομός του όμως φέρνει μονάχα πόνο και καταστροφή, με τον Κύριο να δέχεται επίθεση από τους ακολούθους του, μεταξύ των οποίων και οι τρεις του κόρες, οι οποίες, βιώνοντας τη θηλυκή τους ωρίμανση, έχουν ήδη αρχίσει να τον αμφισβητούν.

Σκηνοθεσία:Juan Diego Escobar Alzate.

Πρωταγωνιστούν:Yuri Vargas, Conrado Osorio, Andrea Esquivel, Sharon Guzman, Jim Munoz, Johan Camacho, Daniel Paez.

Χώρα:Κολομβία. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:104’.

Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας

Τετάρτη 29 Ιουνίου

22:15:

«NoAptoParaMenores»

Υπόθεση:Ένα λυπημένο παιδί που κάποιος του έσπασε το παιχνίδι ή ένας άνδρας που ζητάει εκδίκηση για τη δολοφονία ενός φίλου του. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας…

Σκηνοθεσία:DanielNoblom.

Χώρα:Ισπανία. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια:6’.

«Ο Νεκρός Εραστής της Γκλόρια»

Υπόθεση:Η Γκλόρια δεν μπορεί να κοιμηθεί. Είναι 30 και δεν είχε ποτέ οργασμό ενώ δεν τα πάει καλά με τους άνδρες. Για να λύσει το πρόβλημά της μετακομίζει σε ένα σπίτι στα προάστια. Εκεί όμως ζει μια οντότητα που θα την κάνει επιτέλους να νιώσει όχι μόνο ηδονή αλλά και αγάπη. Όταν η Γκλόρια γνωρίζει κάποιον που την ενδιαφέρει από τον κόσμο των ζωντανών, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους της και να αποφασίσει αν προτιμάει το φανταστικό ειδύλλιο ή μια πραγματική σχέση.

Σκηνοθεσία: Marcela Matta & Mauro Sarser.

Πρωταγωνιστούν:Stefanía Tortorella, Federico Guerra, Noelia Campo, NenanPelenur, Mauro Sarser, Marco Manfrini, Cecilia Sánchez, NicolásPereyra.

Χώρα:Ουρουγουάη. Γλώσσα:Ισπανικά. Διάρκεια: 113’.

Δείτε το trailerτου Φεστιβάλεδώ.

Πάρτε μέρος στην εκδήλωση στο facebook.

Share it