Φινάλε στο Παγκόσμιο με τον καλύτερο τρόπο για Μιχαλεντζάκη, Καρυπίδη και Λεργιό

H συλλογή μεταλλίων για την ελληνική κολύμβηση στη Μαδέιρα, συνεχίστηκε και την Παρασκευή, 6η και προτελευταία ημέρα των αγώνων.

Την Παρασκευή, οι τρεις Εβρίτες πρωταθλητές, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Αλέξανδρος Λεργιός ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής SM8 και ο Δημήτρης Καρυπίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S1. Πλέον η Ελλάδα μετράει επτά μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση της κολύμβησης μέσα στο 2022, τρία εκ των οποίων χρυσά.

Ο Μιχαλεντζάκης, εμπλούτισε την παγκόσμια συλλογή του, με το όγδοο κατά σειρά μετάλλιο και δεύτερο ασημένιο. Παρά την υπερπροσπάθεια στο ελεύθερο, στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος της κούρσας, στάθηκε αδύνατο να καλύψει τη διαφορά από τον Αμερικανό Γκρίσγουλντ, με αποτέλεσμα να πάρει την δεύτερη θέση με επίδοση 2:28.34 (2:26.20 ο αθλητής των ΗΠΑ). Τον Εβρίτη «χρυσό» Παραολυμπινίκη του Ρίο, στηρίζει ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ.

Λίγα 24ωρα μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο, ο Δημήτρης Καρυπίδης πανηγύρισε για λογαριασμό της Ελλάδας και το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S1. Ο Εβρίτης πρωταθλητής, ο οποίος είχε στη συλλογή του δύο παγκόσμια μετάλλια από τη διοργάνωση του 2017 στο Μέξικο Σίτι, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1:26.73.

Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο S5 σημείωσε ο Αλέξανδρος Λεργιός. Ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής στον τελικό του αγωνίσματος, όπου κατέλαβε την 6η θέση, είχε επίδοση 2:58.64, ενώ στον πρωϊνό προκριματικό, ο χρόνος του ήταν 3:02.33. Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 2:59.68 από τον Ιούνιο του 2021 στο Βερολίνο.

Share it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.