Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας προσφύγων (WORLD REFUGEE WEEK GREECE) το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, σε συνεργασία με την Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Έλλη της Αλεξανδρούπολης και του Αθλητικού Συλλόγου Φουρτούνα της Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα παιδιά της Δομής και παίχτες τους αθλητικού συλλόγου.

Η δημιουργία των μικτών ομάδων είναι αποτέλεσμα τριών συναντήσεων που προηγήθηκαν με στόχο την γνωριμία των παιδιών με τα μέλη του συλλόγου έτσι ώστε να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ευχάριστο και από κοινού σχεδιασμένο.

Ο φιλικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ,19/06/2022 στις 17:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Φώτης Κοσμάς.

Λίγα λόγια για την Refugee Week

Η εκδήλωση Refugee Week θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Athens Comics Library, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τον Ιούνιο του 2022, σε συνεργασία με το Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts, και υποστηρίζεται απο τον οργανισμό Comic Relief Across Borders programme.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα φεστιβάλ πολιτισμού, που εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα, και προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Η διοργάνωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μέσω του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την επικοινωνία υποστηρίζουν το Refugee.info, το Refugee Trauma Initiative και το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και το περιοδικό δρόμου “Σχεδία”.

Την εκδήλωση επίσης υποστηρίζει η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Κάθε χρόνο, το Refugee Week έχει και μια διαφορετική θεματική. Για φέτος η θεματική είναι το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές, και όχι μόνο, κοινότητες, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να θεραπεύσουμε μαζί σημαντικές προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Το Refugee Week είναι μια πλατφόρμα συμμετοχής και έκφρασης και ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Ήδη σημαντικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμοιράζοντας το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη, συμπερίληψη και κοινωνική ισότητα.

Το Refugee Week Greece φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, αλλά και για τη δημιουργία ενός θετικού μηνύματος ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να διεκδικήσουμε πιο συμμετοχικές και ισότιμες κοινωνίες.

Share it