Πλημμύρισε τους δρόμους της Ξάνθης η κακοκαιρία Genesis (video)

Ιδιαίτερα έντονο και σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis από την Ξάνθη, με τους ουρανούς να ανοίγουν και την έντονη βροχόπτωση να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κυρίως στο οδικό δίκτυο της ορεινής ζώνης, με τα ορμητικά νερά να κόβουν στα δύο τον δρόμο Ξάνθης – Σταυρούπολης, ενώ σημειώθηκαν μικρές πτώσεις βράχων στην ευρύτερη περιοχή.

Το μεσημέρι ακολούθησε έντονη βροχόπτωση, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την περιοχή Εθελοντή Αιμοδότη, με τα ορμητικά νερά να έχουν καλύψει τον δρόμο και να απειλούν σπίτια, ενώ οι κάτοικοι μιλούν για ένα μόνιμο πρόβλημα κάθε φορά που καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις.

Παροδικές διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορους οικισμούς, όπως το Αυξέντιο, ενώ η ισχυρή καταιγίδα συνοδεύτηκε από «βροχή» κεραυνών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Ήδη από την Πέμπτη το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της Ξάνθης προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα, και προτρέποντας τους κατοίκους να μην μετακινούνται κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: xanthinea.gr

Share it