Search

ΑΟΞ ώρα μηδέν! Προσωρινή δέσμευση μετοχών της ΠΑΕ ζήτησε η Αρχή Ξεπλύματος κόντρα στην απόφαση της ΕΕΑ!!!

Σε μια πρόταση που έρχεται κόντρα σε αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης που διενεργεί έρευνα σε… βάθος για μαύρο χρήμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας της Ξάνθης

Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας της χώρας έχει βάλει στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, παλαίμαχους διαιτητές, στο πλαίσιο έρευνας για μαύρο χρήμα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open».

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας!

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος ε.τ. Αντεισαγγελέα Α.Π. Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπήκε και ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Μπίλ Πάπας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης, τις μετοχές της οποίες ο ίδιος δήλωσε ότι πούλησε στην  εταιρία Mazcon, τον Μάρτιο του 2021.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Πάπας, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών.

Η περιουσία του δεσμεύτηκε, με βάση στοιχεία από την Αυστραλιανή Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης. Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με το επίσημο site της ΠΑΕ, ο Μπιλ Πάπας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αναφέρει το dikisports

“Καθαρός” ο Πάπας και τα λεφτά που μπήκαν στην ΠΑΕ!

Βέβαια εντύπωση προκαλεί πως για μια υπόθεση που τρέχει υποτίθεται απο πέρσι το καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση μια “ανεξάρτητη αρχή” και ο κ. Βουρλιώτης ξαφνικά…ανακάλυψαν τα θέματα στην Αυστραλία και ζητούν προσωρινή δέσμευση της περιουσίας του μέχρι να βγει οριστική απόφαση από την Αυστραλία.

Όλα αυτά φυσικά κόντρα στην απόφαση του Φεβρουαρίου οπού μια άλλη ανεξάρτητη αρχή, η οποία τόσα χρόνια μας λιβανίζανε πως οι προτάσεις της είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ας θυμηθούμε τι έγινε και στο θέμα της πολυιδιοκτησίας που η Ξάνθη έπεσε κατηγορία γιατί είχε πολυιδιοκτησία…μόνη της(!), η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όσο και αν έξαψαν και το έκαναν σε βάθος τα μέλη της Επιτροπής δεν βρήκαν καμία απολύτως παρατυπία με όλα τα έγγραφα να αποδεικνύουν πως τόσο η μεταβίβαση όσο και όλες οι διαδικασίες στον ΑΟΞ είναι νόμιμες και δεν υπάρχει η παραμικρή παρατυπία.

Ενώ στην συνέχεια εγκρίθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΑΟΞ και όλες οι αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ(δείτε ΕΔΩ), όλα αυτά δηλαδή πριν 4 μήνες, τι άλλαξε άραγε σε αυτούς τους μήνες…

Θυμίζουμε την απόφαση της Ε.Ε.Α.:

Ακρόαση της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄και δ΄και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

α ) Δεν προέκυψε παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ 

β) Από τα μέχρι τούδε στοιχεία δεν προκύπτει η παράνομη προέλευση των χρημάτων , τα οποία διετέθησαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ      

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Νικόλαος Τζουλάκης

Τι  γίνεται τώρα ;

Πλέον το ζήτημα είναι η ταχύτητα των εμπλεκομένων αλλά και τυχόν ενδιαφερόμενων αγοραστών, καθώς σαφέστατα  το πόρισμα της Αρχής δεν είναι δεσμευτικό ούτε πρόκειται για δικαστική απόφαση οπότε πλέον το θέμα είναι καθαρά σε αυτούς και των Ελληνικών αρχών.

Share it