Search

Διπλασίασε τις νίκες με διπλό στο Κόσοβο η Εθνική Ελλάδας!

Με σκόρερ και πάλι τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα, που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 36΄ σχεδόν από το ίδιο σημείο που σκόραρε στο Μπέλφαστ, αλλά με το αριστερό αυτή τη φορά, η Εθνική έφυγε νικήτρια και από την Πρίστινα και είναι μόνη πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, με δύο στα δύο και μάλιστα εκτός έδρας.

Μπορεί ο αρχηγός να εξελίσσεται σε…”συνήθη ύποπτο” όσον αφορά στο σκοράρισμα, ωστόσο όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γουστάβο Πογέτ πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, με εξαίρεση τα πρώτα δώδεκα λεπτά του ματς, στα οποία το Κόσοβο έδειξε ενθουσιασμό και η Ελλάδα έψαχνε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια όμως η Εθνική παρουσίασε τα καλά στοιχεία που έδειξε και στη Β. Ιρλανδία: συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντα όλης της ενδεκάδας, αλληλοκάλυψη, γρήγορες επιστροφές και στιγμές με καλή ανάπτυξη, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη της στο 3ο Nations League. Στο 72΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αμυντικός του Κοσόβου Φιντάν Αλίτι και στο 90΄ ο γκολκίπερ Μούριτς λόγω απόκρουσης με το χέρι εκτός της μεγάλης περιοχής.

Κόσοβο: Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι, Φαζλίζι, Ζεγκρόβα (90+3΄ Ουκάνι-τερμ/κας), Ζενέλι (57΄ Κολόλι), Ρασίτσα (57΄ Μπίτικι), Μουρίκι

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56΄ Σιώπης), Μάνταλος (86΄ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78΄ Δουβίκας), Γιακουμάκης (57΄ Παυλίδης).

Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου Κύπρος και Βόρειος Ιρλανδία έμειναν στο 0-0 στη Λάρνακα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε δύο αγώνες)

1. Ελλάδα   6(2-0)
2. Κόσοβο    3(2-1)
3. Β. Ιρλανδία   1(0-1)
4.  Κύπρος    1(0-2)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/6)

Κόσοβο-Β. Ιρλανδία

Ελλάδα-Κύπρος

Share it