Search

Ροδόπη: Δοκιμαστική μείωση φόρου στα καύσιμα ζητούν οι πρατηριούχοι – “Πληγή” οι διαρροές σε Βουλγαρία & Τουρκία

Οι πρατηριούχοι της Ροδόπης αλλά και οι παραγωγικοί φορείς της Θράκης  ζητούν από την κυβέρνηση για δύο μήνες σε δοκιμαστική βάση να μειώσει τον φόρο στα καύσιμα στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το μέλος της ΠΟΠΕΚ, Γιώργο Τζαμπαζλή ο οποίος μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, “η ίδια η κυβέρνηση θα διαπιστώσει η πως με την αύξηση της κατανάλωσης τοπικά -μιας και πάρα πολλά αυτοκίνητα πια περνούν σε Τουρκία και Βουλγαρία για τον εφοδιασμό τους σε καύσιμα- τα έσοδα για το κράτος θα είναι περισσότερα.

«Η κίνηση στα πρατήρια των καυσίμων έχει πέσει κατά 40%. Οι πολίτες σε γειτονικές χώρες την βρίσκουν 70 λεπτά πιο φθηνή, το ρεύμα καίει, μαζί με την ακρίβεια που έχει συμπαρασύρει και όλα τα αγαθά. Αφού μπορεί να βρει πιο φθηνά καύσιμα, αυτό κάνει. Όμως έρχεται καλοκαίρι και το οικονομικό βάρος της θέρμανσης δεν υπάρχει, οι άνθρωποι θα αναζητήσουν τη δροσιά της θάλασσας και να ξεφύγουν από τα όσα έζησαν το χειμώνα, έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό ζητούμε επίμονα από την κυβέρνηση σε δοκιμαστική βάση, να δούμε πως θα πάει. Εμείς είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Θα είναι ίσως κάτι που θα δώσει τον τόνο και για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα αναζητούμε την τιμή του όλοι από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αν πετύχει το δοκιμαστικό της βενζίνης, αν ακολουθηθεί το ίδιο και στο πετρέλαιο θέρμανσης –με τη μείωση του φόρου- ο κόσμος θα ξεκινήσει και πάλι τις παραγγελίες. Θέλω να πω πως με αυτό τον τρόπο της στήριξης της κατανάλωσης, κρατιέται σε ένα επίπεδο και η αγορά και δεν καταρρέει. Αν μειώσει και άλλο ο κόσμος την κατανάλωση και κυρίως στα καύσιμα το κράτος θα σταματήσει να μαζεύει έσοδα και αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θα θέλαμε να το ζήσουμε», τόνισε ο κ. Τζαμπαζλής.

Επι πλέον ο κ. Τζαμπαζλής κάλεσε και τους άλλους πολιτικούς φορείς, τους Βουλευτές της Θράκης αλλά και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους για μια δοκιμαστική μείωση του φόρου στα καύσιμα, τουλάχιστον για το καλοκαίρι, για ώθηση και στον εσωτερικό τουρισμό.

Τέλος στηλίτευσε το γεγονός πως στην Θράκη εδώ και 4 χρόνια δεν εκτελεί δρομολόγια το τρένο.

Πηγή: Ertnews.gr

Share it