Search

Κυπελλούχος Τουρκίας με την φανέλα της Σίβασπορ ο Δημήτρης Γούτας!

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος απο την Τραμπζονσπορ των Μανώλη Σιώπη και Τάσου Μπακασέτα ακόμα ένας τίτλος στην Τουρκία είχε Ελληνικό χρώμα, με τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Γούτα να αναδεικνύεται Κυπελλούχος με την φανέλα της Σίβασπορ.

Μάλιστα πρέπει να τονίσουμε πως η Σιβασπόρ πανηγυρίζει το πρώτο Κύπελλο και πρώτο τίτλο συνολικά στην ιστορία της, ενώ αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του 28χρονου αμυντικού.

Ο Θασίτης στόπερ βγήκε νικητής στη… γαλανόλευκη «μονομαχία» απέναντι στον Δημήτρη Κολοβέτσιο και την Καϊσέρισπορ, με τους Κόκκινους να επικρατούν στον τελικό της Πόλης στο «Ατατούρκ» με 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.).

Αμφότερες οι δύο φιναλίστ παρατάχθηκαν με τους Έλληνες παίκτες στον πάγκο και η ομάδα της Καισάρειας πήρε πρώτη τα ηνία στο ματς, σκοράροντας με τον Τσιβελέκ στο 33′. Η Σίβασπορ, όμως, απάντησε στο β’ μέρος με προβολή του Απιντανγκόγιε και κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όπου το θέαμα και τα γκολ… πολλαπλασιάστηκαν. Ο Μαξ Γκραντέλ, σφράγισε την προσωρινή ανατροπή της Σίβασπορ στο 95′ με φανταστικό πλασέ στο «Γ», αλλά η Καϊσέρισπορ είχε απάντηση με τον Παρλάκ στο 107′. Ωστόσο, το φινάλε είχε “ερυθρόλευκο” χρώμα, με τον Κονατέ να χρίζεται η «χρυσή» αλλαγή καθώς πέρασε στο ματς στο 111′ και δύο λεπτά αργότερα λύτρωσε την ομάδα του για το τελικό 2-3. Στο 117′ ήταν η ώρα και του Γούτα να περάσει στο ματς ως αλλαγή, πανηγυρίζοντας στο φινάλε τo πρώτο τρόπαιο της καριέρας του.

Ο Δημήτρης Γούτας θυμίζουμε πως ξεκίνησε την καριέρα του απο τα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης και μετά απο μια γεμάτη τετραετία στον ΑΟΞ πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει ο δανεισμός του στο Βέλγιο οπού φόρεσε την φανέλα των Κορτράικ και Σίντ Τρούιντεν, στην Πολωνία για την Λέχ Πόζναν προτού επιστρέψει το 2019 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Από το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Τουρκία για χάρη της Σίβασπορ με την φανέλα της οποίας έμελλε να πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο στην επαγγελματική καριέρα του σε μια χρονιά που ο Θασίτης αμυντικός δέχτηκε και την πρώτη του κλήση στην Ενική Ανδρών οπού μάλιστα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός στα ματς με Ισπανία και Κόσοβο.

Share it