Περιφέρεια ΑΜΘ, Δήμος Κομοτηνής και Δήμος Μαρωνείας-Σαπών βράβευσαν τον Όττο Ρεχάγκελ για το θαύμα του 2004!

Ο Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε στην Κομοτηνή και αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής στο πλαίσιο του 30ου Συνεδρίου της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πρωτεύουσα της Θράκης, ο πρώην προπονητής της Εθνικής μας ομάδας επισκέφθηκε αρχικά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κορυφαίο προπονητή,  ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος δήλωσε τα εξής, σύμφωνα με το xanthipost.gr  : «…Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος, στο πλαίσιο του 30ου Συνεδρίου της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία θυμηθήκαμε στιγμές από τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004…»

Ακολούθως σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τσανάκλειο Σχολή το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου, όπως αναφέρει η fonirodopis.gr, ο Δήμος Κομοτηνής βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στον αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μπορεί να φαντάζει μακρινό το 2004 αλλά θα μείνει για πάντα χαραγμένο με χρυσά γράμματα στις αναμνήσεις μας, όχι μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά γιατί επέτρεψε σε έναν μικρό λαό να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Να φτάσει δηλαδή στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου. Όλα αυτά τα κατάφερε με μπροστάρη τον προπονητή εκείνης της ομάδας, ο οποίος δίδαξε σε έναν λαό πως κατακτιέται η νίκη. Μας έμαθε ότι τα αουτσάιντερ της γης αυτής έχουν το δικαίωμα να παλεύουν για την επιτυχία. Για όλα αυτά σας ευγνωμονούμε και εγώ ο Δήμαρχος της μικρής και ακριτικής Κομοτηνής σας αποδίδω τιμές για την εθνική περηφάνια που μας χαρίσατε», είπε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης απευθυνόμενος στον Ότο Ρεχάγκελ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τέλος, σύμφωνα με το maronnews.gr, στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών φιλοξένησε τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κ. Ότο Ρεχάγκελ, ο διακεκριμένος προπονητής που οδήγησε την ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, στον οποίο ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος προσέφερε συμβολικά δώρα καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι

“βασικός στόχος μας μέσω τέτοιων δράσεων αποτελεί και η ανάδειξη της Μαρώνειας, της παραλιακής ζώνης και ευρύτερα όλου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αυτού του μοναδικού και ευλογημένου τόπου. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρωγοί, συμπαραστάτες καθώς και πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλον τον κόσμο οι σημερινοί μας φιλοξενούμενοι”.

O κ.Ότο Ρεχάγκελ υπέγραψε και στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Share it