Search

Παγίδα στην πρεμιέρα, αλλά μπορεί να ονειρεύεται!

Ο Νίκος Καπίρης αναλύσει και προτείνει.

Την Κυριακή ξεκινά το Ρολάν Γκαρός και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα μακροχρόνια στοιχήματα. Στις γυναίκες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με την Ίγκα Σφιόντεκ να είναι το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο, αλλά φυσικά το 1.90 δεν είναι μια απόδοση που αξίζει να πονταριστεί. Στους άνδρες η πρόοδος του Κάρλος Αλκαράθ είναι δεδομένη και τον φέρνει σε θέση φαβορί για τον τίτλο (3.20). Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το τελευταίο διάστημα βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και θα είναι λάθος μόνο και μόνο η… σκέψη να υποτιμηθεί (3.25), ενώ ο Ράφα Ναδάλ γι’ ακόμη ένα τουρνουά θα παίξει με πόνους στο πόδι, αλλά κάπως έτσι κατέκτησε το Αυστραλιανό όπεν, οπότε για πολλούς το 4.75 είναι μια καλή ευκαιρία.

Παράλληλα, πλησιάζει ο τελικός Champions League

Ως τέταρτο φαβορί θα ξεκινήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 5.50. Ο Έλληνας στάθηκε τυχερός στην κλήρωση, γιατί είδε τα υπόλοιπα τρία φαβορί να… συνωστίζονται στην άλλη πλευρά του ταμπλό. Έτσι είναι πιθανό να δούμε προημιτελικό Τζόκοβιτς – Ναδάλ με τον νικητή να αντιμετωπίζει όποιον περάσει από το Αλκαράθ – Ζβέρεφ! Το ιδιαίτερο για τον Τσιτσιπά είναι ότι έχει δύσκολο πρώτο αντίπαλο. Πρόκειται για τον Λορέντσο Μουζέτι, που πέρυσι είχε οδηγήσει σε 5 σετ τον Τζόκοβιτς στο Παρίσι. Αν όλα πάνε καλά για τον Έλληνα στην πρεμιέρα, η συνέχεια θα είναι πιο βατή και μπορεί βάσει της ποιότητας που έχει ειδικά στο χώμα να στοχεύει σε ακόμη έναν ημιτελικό ή τελικό.

Προσωπικά πιστεύω πως το γεγονός πως όλα τα «φώτα» έχουν στραφεί στον Αλκαράθ είναι θετικό για τους υπόλοιπους. Απομακρύνεται έτσι η πίεση από τα παραδοσιακά φαβορί και πηγαίνει στον 19χρονο, που είναι βέβαια εκπληκτικός παίκτης αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κυριαρχεί σε κάθε τουρνουά. Αν ο Τσιτσιπάς αποφύγει την «παγίδα» του Μουζέτι θα έχει αξία να πάρει ποντάρισμα για τον τίτλο, ενώ ακόμη μια επιλογή που αξίζει είναι να έχει καλύτερη θέση στο τέλος (H2H) σε σχέση με τον Ναδάλ. Ο Ισπανός θα χρειαστεί να αποκλείσει Τζόκοβιτς, Αλκαράθ πριν φτάσει στον Στέφανο, ενώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι πρώτοι 5 μήνες της σεζόν τον καταπόνησαν ιδιαίτερα.

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: H2H – Τσιτσιπάς, στο 1.80.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις | 21+ | ΕΕΕΠ

Share it