Εντυπωσιακή παρουσία και ακόμα δύο μετάλλια σε διεθνείς αγώνες για Νικολέτα Μπάρμπα & Αγάπη Αμπελίδου!

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μετείχε στο Διεθνές τουρνουά U17 της Ρουμανίας για την Ελλάδα, με τις δύο Θρακιώτισσες πρωταθλήτριες Ελλάδας να κατακτούν ακόμα δύο μετάλλια σε διεθνείς αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 69κιλών, ενώ η Αγάπη Αμπελίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 57κιλά, προσθέτοντας αμφότερες οι αθλήτριες Δημοκρίτειου Κομοτηνής ακόμα δύο μετάλλια στην πλούσια συλλογή τους. Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε 8 μετάλλια στην διοργάνωση. Θυμίζουμε πως αρχηγός αποστολής ήταν ο Θρακιώτης καθηγητής του ΤΕΦΑΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Ιωάννης Μπάρμπας

Πιο αναλυτικά ας δούμε τι έκαναν οι Έλληνες παλαιστές όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΛΟΠ:

Στα 80κ. της ελευθέρας ο Άγγελος Αποστολίδης επικράτησε 6-0 του Ρουμάνου και «οικοδεσπότη» Λόρινκς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου καθώς έχασε στον τελικό. Επίσης η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των 69κ. με τρεις νίκες και μία ήττα.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Γιαγκουνίδης στην ελληνορωμαϊκή, ο Φίλιππος Ψωμάς και ο Λάζαρος Κυριακίδης στην ελευθέρα και η Αγάπη Αμπελίδου με την Ευαγγελία Τρανού στην πάλη γυναικών κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μετά από μία γεμάτη ημέρα με εξαιρετικές εμφανίσεις στα 51 κιλά μέτρησε τέσσερις νίκες και μία ήττα με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην τρίτη θέση. Μάλιστα, στον αγώνα των μεταλλίων επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Βούλγαρου Βαλεντίνοβ.
Επίσης στην ελληνορωμαϊκή και συγκεκριμένα στα 92κ. ο Νίκος Γιαγκουνίδης εκτροχίασε με πτώση τον Βούλγαρο Τάνοβ και πήρε πανηγυρικά το μετάλλιο.

Ο Ψωμάς στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στα 60κ. επικράτησε 6-0 του Βούλγαρου Ντιάν, ενώ στον κρίσιμο αγώνα που οδηγούσε στο βάθρο των νικητών η Αγάπη Αμπελίδου στα 57κ. επικράτησε 4-2 της Λάτσκο από την Ουγγαρία.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Λάζαρος Κυριακίδης στα 110κ. της ελευθέρας.

Τέταρτος πλασαρίστηκε ο Δημήτρης Θάνος στα 100κ. της ελληνορωμαϊκής.

Στην 5η θέση στα 51κ. της ελευθέρας πλασαρίστηκε ο Βησσαρίων Φούντας, ενώ το ίδιο πλασάρισμα είχε στα 71κ. της ελληνορωμαϊκής ο Γιώργος Αθανασίου και ο Λευτέρης Παππάς (80κ. ελληνορωμαϊκής). Στις γυναίκες και στα 73κ. 5η κατετάγη η Θεοδώρα-Ραφαηλία Αργυρίου.

Την 8η θέση κατέλαβαν οι Ηλίας Ραφαήλ Καρνάβας (65κ. ελευθέρας), Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης (71κ. ελευθέρας)

Share it