Το «Κλαδί στη Φωτιά» στον Κινηματογράφο Ηλύσια

Η γυρισμένη στον Έβρο και βραβευμένη ταινία του Αλεξανδρουπολίτη σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μουρατίδη, «Κλαδί στη Φωτιά», έρχεται στον Κινηματογράφο Ηλύσια, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη αλλά και των πρωταγωνιστών αυτής, Σπύρου Μπιμπίλα και της Καβαλιώτισσας Μαρίας Καραβία.

Γυρισμένη στο χωριό Κίρκη, τον ποταμό Έβρο αλλά και την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η ταινία έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HODU της Ινδίας και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πράγας.

Την Κυριακή 15 Μαΐουστις 19:30 η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη αλλά και των ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα και Μαρίας Καραβία, που θα την προλογίσουν ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό (Q&A).

Η Δήμητρα Εμιγκρέ και  η 15χρονη κόρη της ‘Ελλη μόλις έχουν μετακομίσει στην κωμόπολη της Καλλιθέας, στο σπίτι ενός προγόνου το οποίο κληρονόμησαν απροσδόκητα. Θεόσταλτο δώρο για την μονογονεϊκή οικογένεια που μετά βίας τα βγάζει πέρα. Η μικρή Έλλη είναι ενθουσιασμένη. Αυτό κάνει πιο δύσκολο για τη Δήμητρα να της μιλήσει για τον πρόγονό τους. Κάνει πιο δύσκολο το καθήκον που έχει να αποκαλύψει στην κόρη της το απεχθές έγκλημα του Εδουάρδου Εμιγκρέ. Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της  περιοχής προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Θα την προλάβει όμως η Αγγέλα Στάικου, που ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας θα τους γνωστοποιήσει πως στην μικρή κωμόπολη το όνομα Εμιγκρές είναι καταραμένο. Όπως είναι και το σπίτι. Στοιχειωμένο. Γιατί, είκοσι πέντε χρόνια μετά, όσα έχουν χαθεί δεν ξεχνιούνται. Ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ μια σκληρή γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι από το παρόν και το παρελθόν, θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος. Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει, όταν κάποιοι θυμούνται…

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου, Γιώργος Πούλης, Μελίνα Κωλυριώτη, Αργύρης Μαντζανίδης, Γιάννης Χρυσάκης, Κώστας Πατέρας, Κατερίνα Ισαακίδου, Αμαλία Ταμπάκη, Γιώτα Γιαλαμά.

Η ταινία εκτός από την προβολή της Κυριακής 15/5 στις 19:30, όπου θα γίνει παρουσία των συντελεστών, θα προβληθεί και την Πέμπτη 12/5 στις 22:00 και την Δευτέρα 16/5 στις 19:30.

Προπώληση εισιτηρίων με αριθμημένες θέσεις από το ταμείο του κινηματογράφου αλλά και online.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.

Share it