Search

Ιπποκράτης από… ατσάλι, δεν λύγισε παρά τις ατυχίες και μπήκε με το «δεξί» στα μπαράζ!

Με τρίποντο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική ο Ιπποκράτης.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, παρ’ όλο που της πήγαν όλα στραβά στο πρώτο μέρος αλλά και πριν την έναρξη του ματς στην Δραγάνα κόντρα στην Προσοτσάνη, είχε το βάθος στον πάγκο και τα ψυχικά αποθέματα, φτάνοντας σε μία μεγάλη ανατροπή και επικρατώντας 2-1 των Δραμινών. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων ο Γιαννόπουλος που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Με τον κόσμο να γεμίζει την μικρή εξέδρα αλλά και τον λόφο γύρω από το γήπεδο, με φιλάθλους τόσο από την Αλεξανδρούπολη όσο και από την Προσοτσάνη (με τους ultras “Απαράδεκτους” να δίνουν όμορφο χρώμα στην αναμέτρηση), ο Ιπποκράτης ξεκίνησε το ματς χωρίς τον τιμωρημένο Τρανόπουλο, αλλά και χωρίς τους Σίσκο & Μουρατίδη που ενώ ήταν στην αποστολή για λόγους που αφορούσαν τα ιατρικά τους δελτία δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Η ατυχία όμως «χτύπησε» και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού την πόρτα του Ιπποκράτη, αφού έχασε τον Κυριζάκη λόγω τραυματισμού στην γάμπα, με την αγωνία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος ενόψει και του ματς της Τετάρτης με τον Πανθρακικό να είναι μεγάλη.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, στο 6′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Κυριζάκη να βρίσκεται απέναντι στον Αβραάμ και τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης να αποκρούει το πλασέ του κρατώντας το μηδέν. Η Προσοτσάνη απάντησε στο 12′ με τον Κώστα Τσακμακίδη να πιάνει ένα αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τογγουλίδη να μπλοκάρει σταθερά. Στο 38′ ήρθε το «σοκ» για τον Ιπποκράτη με τον Κυριζάκη να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορεί να συνεχίσει. Όμορφες στιγμές η βοήθεια των παικτών της Προσοτσάνης να τον συνοδεύσουν εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ οι φίλαθλοι της Προσοτσάνης χειροκρότησαν τον επιθετικό του Ιπποκράτη. Στην θέση του Κυριζάκη μπήκε ο Γιαννόπουλος που έμελλε να αλλάξει το ματς. Στο 43′ από μία φάση που δεν μύριζε γκολ, από ένα κόρνερ, ο Τογγουλίδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και η Προσοτσάνη πήρε το προβάδισμα.

Στο β’ μέρος ο Ιπποκράτης μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 50′ ο Βαρσαμίδης δοκίμασε σουτ αλλά ο Αβραάμ μπλόκαρε. Στο 58′ ο Γκουντενούδης θα πάρει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά αμυντικός της Προσοτσάνης θα διώξει πάνω στην γραμμή την μπάλα. Στο 71′, ο Αθηναίος Δημήτρης Γιαννόπουλος που είχε περάσει στην θέση του Κυριζάκη που τραυματίστηκε, με ένα πανέμορφο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, βρήκε δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Λίπο έπιασε το σουτ αλλά αυτό έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιπποκράτη. Στο 86′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρασερίδη, ο Πουλουκτσής πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γιαννόπουλος έκανε το σουτ που άλλαξε πορεία βρίσκοντας σε αμυντικό της Προσοτσάνης, ο τερματοφύλακας των Δραμινών άγγιξε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του, με τον Ιπποκράτη να φτάνει στην ολική ανατροπή κατά υπό έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 88′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ για τους φιλοξενούμενους, μία κεφαλιά μέσα από την περιοχή θα περάσει άουτ.

Κάπως έτσι ο Ιπποκράτης πήρε μια σπουδαία νίκη ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο στα μπαράζ ανόδου.

Διαιτητής: Δραγούσης – Βοηθοί: Ζιγκερίδης, Μαυρίδης (ΕΠΣ Κιλκίς).

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Παπάζογλου Μ.): Τογγουλίδης, Ακρίβος, Παπάζογλου, Πουλουκτσής, Γκουντενούδης, Μαμρικισβίλι (69′ Καρασερίδης), Τζελέπης (78′ Καλτσάς), Ευθυμιάδης, Σιμτσάκης, Βαρσαμίδης (78′ Φραγγουλίδης), Κυριζάκης (38′ λ.τρ. Γιαννόπουλος).

Προσοτσάνη (Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Καλαϊτζής, Παγώνης, Παπαμιχαήλ (75′ Κέντογλου), Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος (75′ Γεωργιάδης), Γουνατίδης (55′ Ευκαρπίδης), Τσακμακίδης Κ. (55′ Ματζιάρης), Τόπι.

 

Share it