Search

Συγκίνηση στο τουρνουά στη μνήμη του Κώστα Σαμαρά στην Άνθεια (+photos)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαΐου το τουρνουά ποδοσφαίρου «Κώστας Σαμαράς» στο γήπεδο της Άνθειας.

Στο τουρνουά που έγινε στη μνήμη του εκλιπόντα προέδρου της ομάδας της Άνθειας που έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2021 από την ζωή, εκτός από τη Νίκη Άνθειας συμμετείχαν οι πρωταθλητές Α’ κατηγορίας Ιπποκράτης και Νότου της Β’ κατηγορίας ΑΟ Μάκρης, στον οποίο έγινε και απονομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (θυμηθείτε εδώ). Στόχος της Νίκης Άνθειας είναι να καθιερωθεί το τουρνουά και να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Παρόντες στο γήπεδο της Άνθειας ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Παντελής Χατζημαρινάκης και μέλη της διοίκησης, καθώς και πολλοί παλαίμαχοι, συμπαίκτες, αντίπαλοι και φίλοι του Κώστα Σαμαρά, αλλά και η οικογένεια του. Η σύζυγος του Δέσποινα και οι γιοι του Θανάσης και Γιώργος.

Με την ομάδα της Άνθειας αγωνίστηκαν και παλιοί παίκτες της όπως ο Λεωνίδας Ευφραιμίδης και ο Θοδωρής Καβατζικιώτης, αλλά και… ακόμα πιο παλιοί όπως ο Γιώργος Βαλασούδης που είναι άνω των 70 ετών.

Ο Κώστας Σαμαράς που διακρίνονταν για τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο οι οποίες και τον είχαν φέρει μια ανάσα από την μεταγραφή στην ΑΕΚ, αγαπούσε παθολογικά την Άνθεια. Ακόμα και λίγο πριν φύγει από την ζωή, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, η Άνθεια ήταν η μόνιμη σκέψη του. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου (της οποίας επίσης ήταν μέλος του Δ.Σ. παλαιότερα) κ. Χατζημαρινάκης, είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Κώστα Σαμαρά όταν εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο και του είπε να προσέχει την ομάδα του την Άνθεια.

Ο Σαμαράς όπως είπαν οι φίλοι του ήταν ένας άνθρωπος ανιδιοτελής, ένας άνθρωπος που το δικό του συμφέρον περνούσε πάντα σε δεύτερη μοίρα. Ήταν εκείνος που το 2021 δημιούργησε μαζί με τον Γιώργο Βαλασούδη τη Νίκη Άνθειας λίγο πριν φύγει από την ζωή, γιατί είχε στενοχωρηθεί με την αποχώρηση της ομάδας από το χωριό μετά την απόφαση η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου να γίνει Αλεξανδρούπολη FC και να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική.

Δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά:

 

Share it