Search

Δευτεραθλήτρια Ελλάδας η Φιλία Ορεστιάδας και 3ος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ομαδικό Παίδων!

Ο Ποσειδών Λουτρακίου και ο ΟΑ Χανίων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό παίδων και κορασίδων αντίστοιχα, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. 

Η Φιλία Ορεστιάδας πανηγύρισε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την 3η θέση και το χάλκινο.

Λουτράκι και Χανιά επικράτησαν σε σπουδαίους τελικούς, οι οποίοι κρίθηκαν στα πέντε επί μέρους ματς κι έκλεισαν με σασπένς και συγκινήσεις το πρώτο μέρος στο πετυχημένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ορεστιάδας, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

Το σωματείο της Κορινθίας έφτασε στον παρθενικό τίτλο του στο ομαδικό της συγκεκριμένης κατηγορίας και τον πρόσθεσε στον αντίστοιχο περσινό στους παμπαίδες, που επίσης είχε ιστορική διάσταση. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε την οικοδέσποινα Φιλία Ορεστιάδας με 3-2. Έτσι η εβρίτικη ομάδα κατέλαβε την 2η θέση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φιλία-Ποσειδών Λουτρακίου 2-3:

Κωνσταντίνος Μηλικούδης-Γιάννη Κούτρα 3-0 (11-6, 12-10, 11-9)

Γιάννης Γακίδης-Γιάννης Αναστασιάδης 2-3 (11-9, 10-12, 6-11, 13-11, 10-12)

Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής-Γιάννης Κιοσελόγλου 2-3 (11-3, 9-11, 11-8, 4-11, 10-12)

Μηλικούδης-Αναστασιάδης 3-2 (11-6, 10-12, 7-11, 11-7, 11-9)

Γακίδης-Κούτρα 0-3 (3-11, 5-11, 8-11)

Οι προπονητές του Ποσειδώνα Χρήστος Τσαρσιταλίδης και Τάκης Τσαρισσταλίδης είχαν στη σύνθεση και τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη και γενικά τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στη διοργάνωση. Με δύο 12χρονους (Κιοσελόγλου, Ισαακίδη) κι έναν 14χρονο (Κούτρα), πέραν του Αναστασιάδη, που είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου. Η Φιλία του Γκεόργκι Δασκάλοφ χρησιμοποίησε στους αγώνες και τον Στέλιο Τζιαμαλίδη.

Ο Ποσειδών άρχισε την πορεία του από το 1ο γκρουπ όπου αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας με 3-0 της Προόδου Βουτζά Ραφήνας και του ΠΑΟ Φυλής. Μπήκε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί απέκλεισε, επίσης με 3-0, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η Φιλία Ορεστιάδας πήρε αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου είχε αναμετρήσεις με δύο άλλες ομάδες του Έβρου. Νίκησε με 3-2 τον επικεφαλής Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με 3-0 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή κατάφερε την είσοδο στα μετάλλια όταν επιβλήθηκε με 3-0 της Προόδου και αργότερα νίκησε στην 4άδα και το 2ο φαβορί, τους Φοίνικες, με σπουδαία ανατροπή 3-2. Τρεις ώρες κράτησε ο συγκλονιστικός δεύτερος ημιτελικός, όπου στο φινάλε ο Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κόντρα στο νούμερο 2 των παίδων, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου κι ενώ έχανε 1-2 στα σετ και 6-10 στους πόντους! Η οικοδέσποινα ομάδα χρησιμοποίησε τέσσερις παίκτες στο ματς με τον Γκαϊντατζή να αντικαθιστά στο τέλος τον Τζιαμαλίδη.

Οι Φοίνικες Πάτρας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν την 3η θέση.

Στην ομάδα της Πάτρας, που είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στους εφήβους στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο προπονητής Γιάννης Ξουρίδας χρησιμοποίησε τους Δημήτρη Σωτηρόπουλο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Κωνσταντίνο Σωτηρίου και Ζαχαρία Ελσάμι.

Το σωματείο της Αλεξανδρούπολης είχε τους Γιώργο Κοσμά, Γιώργο Κάλλια, Ευάγγελο Δερνεξή και Μάριο Δελάκη και όλο το τεχνικό τιμ με τους Άγγελο Τσίμα, Ανδρέα Νικολακάκη και Παύλο Τελόπουλο. Αρχικά ο Εθνικός ξεκίνησε με μια ήττα και μια νίκη στον όμιλο και αργότερα στο κρίσιμο ματς μεταλλίου κατάφερε να ξεπεράσει την ομάδα της Αθηνάς Μαγκουφανας με το εμφατικό 3-0.

Share it