Search

Με Ξανθιώτη πρωταγωνιστή και γκολάρες απέκλεισε Νέστο και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Καβάλας η Δόξα Θεολόγου!

Εκτός τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας έμειναν οι δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής του Νομού καθώς Νέστος Χρυσούπολης και Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου αποκλείστηκαν στα ημιτελικά, και μάλιστα σε διπλά ματς, απο τους Δόξα Θεολόγου και Βύρωνα Καβάλας.

Στο ματς της Χρυσούπολης η Δόξα κατάφερε να “σοκάρει” το Νέστο και να τον αποκλείσει στην έδρα του και μάλιστα με ανατροπή. Στο 25′ ο Νέστος πήρε προβάδισμα με τον Μπαϊκαρά ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος έδωσε σκορ πρόκρισης στους Χρυσοπουλιώτες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Κάπου εκεί όμως πήρε μπρος ο ξανθιώτης μεσοεπιθετικός της Δόξας, Μιχάλης Χιονίδης που με υπέροχη εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 με το ξεκίνημα της επανάληψης και το 60′ σε μια φάση που ήρθε και η αποβολή του Μπάμπουρα. Στο 62′ ο Αρμάντο σκόραρε για το 2-2 ενώ με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ του Χιονίδη στο 72′ η Δόξα Θεολόγου  κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και έτσι η ομάδα της Θάσου θα βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού.  Η ομάδα της Θάσου κατάφερε αυτή την ιστορική επιτυχία έχοντας τρεις Ξανθιώτες στην σύνθεση της καθώς πέρα απο τον Χιονίδη στην Δόξα αγωνίζονται επίσης οι Βαγγέλης Μπαμπούρης και Απόστολος Τσολακίδης

Στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας, δεν βρέθηκε νικητής μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά και η πρόκριση οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Νικητής αναδείχθηκε ο Βύρωνας Καβάλας ο οποίος επικράτησε με 5-4 και θα βρεθεί για 5η φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού.

Αναλυτικά:

Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Θεολόγου 2-3 (3-5)

Βύρωνας Καβάλας-Μ.Α Ορφανίου 0-0 (1-1) (5-4 πεν.)

 

Share it