Search

Το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του ντάμπλ από τον Άρη Πετεινού! Οι 4+1 που το κατάφεραν

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Άρη Πετεινού και οι “κιτρινόμαυροι” μετά την κατάκτηση του πρώτου τους Πρωταθλήματος, είναι πλέον και Κυπελλούχοι ΕΠΣ Ξάνθης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μάλιστα με την κατάκτηση των δύο πρώτων τίτλων στην ιστορία τους οι “κιτρινόμαυροι” προστέθηκαν σε μια αρκετά μικρή λίστα μόλις ακόμα 4+1 ομάδων που κατάφεραν να κάνουν το απόλυτο κατακτώντας και τους δύο τίτλους, κατακτώντας το ντάμπλ όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η πρώτη ομάδα στην ιστορία της ΕΠΣ Ξάνθης που το κατάφερε ήταν το μακρινό 1984 ο Ατρόμητος Χρύσας, για να τον ακολουθήσει τρία χρόνια αργότερα η Ελπίδα Γενισέας. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια απο τότε για να ξαναγίνει κάτι τέτοιο και φτάσαμε στο 2004 όταν ο Ορφέας Ξάνθης κατέκτησε και τους δύο τίτλους, ενώ το 2017 το επίτευγμα αυτό κατάφερε να πετύχει και ο Άρης Αβάτου. Αυτοί ήταν οι τέσσερις μοναδικοί που το κατάφεραν μέχρι τον Απρίλη του 2022 και την ιστορική επιτυχία του Άρη Πετεινού.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχει και μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση που χρίζει ειδικής μνείας και δεν είναι άλλη απο το απίθανο κατόρθωμα της Δόξας Ξάνθης που το 2000 θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας καταφέρνοντας μάλιστα παρότι χαμηλότερης κατηγορίας κατάφερε όχι απλά να φτάσει στον τελικό αλλά και να τον κατακτήσει κερδίζοντας μάλιστα στην παράταση την πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας εκείνη την χρονιά, Αναγέννηση Θαλασσιάς

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ SPORTSADDICT.GR ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΕΝΩ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Share it