Search

Μεγάλη μάχη για την πρωτιά στους σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Η ισοβαθμία στην κορυφή και οι 14 τοπ σκόρερ

Έχοντας βγάλει όλες τις εκκρεμότητες μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης με 2 στροφές να απομένουν και μπορεί για την πρώτη θέση ο Άρης Πετεινού να έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ωστόσο για την μάχη του τοπ σκόρερ γίνεται πολύ μεγάλη μάχη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έχουμε 7 παίκτες που έχουν σκοράρει απο 10 γκολ και πάνω με τον Άγγελο Τουρατζίδη να βρίσκεται στην κορυφή με 18 γκολ μαζί με τον Αλμπερτ Γκασπαριάν που κάνει τρομερή σεζόν με τον Παύλο Μελά. Ενώ ένα γκολ κάτω βρίσκεται ο συμπαίκτης του στον Άρη Πετεινού, Πάρης Κοτόπουλος. Στην τέταρτη θέση φιγουράρει ο Στέλιος Κωφίδης που κάνει επίσης τρομερή σεζόν με τον Ηρακλή Ζυγού με 13 τέρματα. Την πρώτη επτάδα συμπληρώνουν δυο παραδοσιακοί…killer της κατηγορίας Γιάννης Καζάκης και Κώστας Ξαντινίδης και ανάμεσα τους ο Γιώργος Μαστανιάδης που βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας

Αξίζει να τονίσουμε πως στους 14 τοπ σκόρερ υπάρχει παρουσία 11 εκ των 12 ομάδων της κατηγορίας, με την πρωτοκαθεδρία τόσο στις πρώτες θέσεις αλλά και τριπλή παρουσία να έχει ο πρωτοπόρος Άρης Πετεινού που άλλωστε έχει και με διαφορά από τον δεύτερο την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 62 τέρματα.  Πέρα απο τον Πετεινό στις κορυφαίες επιθέσεις της κατηγορίας μετά απο 20 ματς είναι οι Ελπίδα Γενισέας(41 γκολ), Ηρακλής Ζυγού(39 γκολ), Αναγέννηση Θαλασσιάς(38 γκολ), Φίλιππος Δροσερού(35 γκολ), Παύλος Μελάς Κουτσού(32 γκολ) και 30 γκολ έχει ο ΑΟ Βιτσωνίδα.

Αναλυτικά οι 14τοπ σκόρερ της Α’ κατηγορίας δύο στροφές πριν το φινάλε της σεζόν:

18 γκολ: Άγγελος Τουρατζίδης(Άρης Πετεινού, Άλμπερτ Γκασπαριάν(Παύλος Μελάς Κουτσού)

17 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος(Άρης Πετεινού)

14 γκολ: Στέλιος Κωφίδης(Ηρακλής Ζυγού)

12 γκολ: Γιάννης Καζάκης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

11 γκολ: Γιώργος Μαστανιάδης(Αετός Τοξοτών)

10 γκολ: Κώστας Ξαντινίδης(Ελπίς Γενισέας)

9 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Ερσάλ Χασάνογλου(Φίλιππος Δροσερού)

8 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης(Άρης Πετεινού), , Ιορδάνης Κιολείδης(ΑΟ Βιστωνίδα), Βαχέ Μαρκοσιάν(Απόλλων Ξάνθης), Κώστας Μιχαηλίδης(Απόλλων Διομήδειας)

7 γκολ: Μπουράκ Σαλή Μεμέτογλου(Ερμής Μάνδρας)

Share it