Search

Αλέξης Μελισσόπουλος: “Μακάρι να μπορούσε να σωθεί και ο Ορφέας, θα ήμουν διπλά ευχαριστημένος”

Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” φιλοξενήθηκε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλητή Αγροτικού Αστέρα ως τώρα, ο Ξανθιώτης Αλέξανδρος Μελισσόπουλος, που έχει σημειώσει 7 γκολ και έχει στόχο να συνεχίσει να “πυροβολεί” (στα δυο ματς της κανονικής περιόδου αλλά και στα μπαράζ), για να οδηγήσει και στην άνοδο στη Super League 2 τους “πράσινους”.

 Ο 30χρονος φορ, που έχει αγωνιστεί ακόμα σε Καβάλα, Νέστο Χρυσούπολης, Ηρόδοτο, Ορφέα Ξάνθης (πέρυσι, κατακτώντας επίσης το πρωτάθλημα και όντας πρώτος σκόρερ συνολικά στον όμιλο), Αιγινιακό, Τηλυκράτη Λευκάδας, αλλά και σε Τσεχία, Γερμανία και Ισπανία, αναφέρθηκε στις… αποδείξεις των “σταχυοφόρων” στο γήπεδο, περί υπεροχής και ανωτερότητας, που αποτυπώνεται και στο +12 της διαφοράς από τη δεύτερη θέση, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια στις 6 “μάχες” των πλέι οφ.

 Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του σε απόδοση soccerpractor.blogspot:

Για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο από τον Αστέρα, ουσιαστικά από αρκετά νωρίτερα, πριν τη μαθηματική εξασφάλιση, με το εμφατικό διπλό επί του δεύτερου Πανδραμαϊκού, με 3-0 εκτός έδρας και παρά τις αρκετές απουσίες: “Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα εστιάζουμε στο επόμενο βήμα που είναι η άνοδος. Όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουν και τα μπαράζ, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Έχουμε δυο παιχνίδια ως τότε, θα είμαστε σοβαροί. Προετοιμαζόμαστε και μέσα από αυτά τα παιχνίδια και μετά με μια μίνι προετοιμασία για τα μπαράζ. Σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύαμε οτι ο Αγροτικός Αστέρας είναι μια μεγάλη ομάδα για την κατηγορία. Αποδείξαμε οτι ήμασταν η καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε κάθε παιχνίδι γινόταν αυτό, φαίνεται και από τη βαθμολογική διαφορά, το +12. Αυτό δείξαμε και εκτός έδρας με τον δεύτερο Πανδραμαϊκό, όπου παρά τις πολλές απουσίες κερδίσαμε 3-0. Δείχνει οτι το ρόστερ είναι δυνατό και πως με τις ελλείψεις που έχουμε μπορούμε να ενσωματώσουμε και άλλα παιδιά, που έχουμε στην ομάδα και μας βοηθούν κατάλληλα”.

Για τα φετινά “παράσημα’, όπως το ότι έχασαν τελευταίοι στα πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής, μετά τον Ολυμπιακό χρονικά και μήνα Μάρτιο, με εντυπωσιακό αήττητο σερί, όπως και ότι έγιναν οι δεύτεροι χρονικά πρωταθλητές από τα 7 γκρουπ της Γ΄ Εθνικής (μετά την Ηλιούπολη): “Θα θέλαμε να μη χάναμε στην Αλεξανδρούπολη, να κρατούσαμε το αήττητο σερί μέχρι το τέλος. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, κάποια στιγμή θα ερχόταν και μια ήττα. Ευτυχώς ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο, δε στοίχισε. Σημασία έχει οτι η ομάδα είναι στην κορυφή, πήραμε το πρωτάθλημα και μπαίνουμε στα μπαράζ”.

Για το μήνυμά του ενόψει μπαράζ: ”Ευελπιστώ να είμαστε μια από τις 4 ομάδες που θα πάρουν την άνοδο. Έχουμε οικογενειακό κλίμα, είμαστε πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας. Δουλεύουμε πάρα πολύ στην προπόνηση και ακούμε τις οδηγίες του προπονητή. Η διοίκηση είναι εξαιρετική, είναι δίπλα μας, μας βοηθά. Ο,τι μπορούμε να λύσουμε, το λύνουμε. Νομίζω οτι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, είμαστε αισιόδοξοι. Και ελπίζουμε στο τέλος να είμαστε διπλά χαρούμενοι. Και πρωταθλητές και με την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2”.

Για το οτι ο Αστέρας την Κυριακή ρυθμίζει τη σωτηρία, με το ματς στη Θέρμη με το Θερμαϊκό, αλλά και για το πως σχολιάζει την κλήρωση των μπαράζ, με τις κρίσιμες 5 εβδομάδες, με 6 αγώνες-φωτιά, που κρίνουν τους κόπους της χρονιάς (ενδιάμεσα το ματς με την Αναγέννηση Πλαγιάς εντός): “Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στο παιχνίδι της Κυριακής, με το Θερμαϊκό Θέρμης. Το θέλουμε και αυτό, όπως όλα τα παιχνίδια. Το βλέπουμε σαν προετοιμασία για τα μπαράζ. Πάμε πάντα για τη νίκη, με κάθε αντίπαλο. Πάμε κανονικά, για το καλύτερο δυνατό. Όσο για την κλήρωση και το πρόγραμμα των μπαράζ, είνα τρία παιχνίδια εκτός και τρία εντός. Αν είσαι σοβαρός και έχεις λίγη τύχη με το μέρος σου, γιατί την τύχη την κρίνεις εσύ, θεωρώ οτι δεν έχει τόση σημασία το πρόγραμμα, γιατί όλοι θα παίξουν με όλους. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι, για το κάθε παιχνίδι χωριστά’.

Για το οτι πήρε πέρυσι τίτλο πρωταθλητή και διάκριση πρώτου σκόρερ με τον Ορφέα Ξάνθης, αλλά δυστυχώς φέτος οι Θρακιώτες υποβιβάστηκαν, μετά από μια εξαετία στη Γ΄ Εθνική: “Κάναμε τρομερή πορεία πέρυσι, εξαιρετική. Πήραμε πρωτάθλημα σε έναν γύρο. Ήμασταν σταθεροί, κερδίζαμε. Πήγαμε στα μπαράζ, πήραμε το δεύτερο εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ 2. Από εκεί και πέρα, δε κατέστη δυνατό να συμμετέχει η ομάδα στη Β΄ Εθνική. Σεβαστό. Για πολλούς και διάφορους λόγους, που δε τους ξέρουμε και μάλλον ήταν για καλό της ομάδας. Στις εποχές που ζούμε τα οικονομικά είναι δύσκολα, το ξέρουν όλοι αυτό, το ξέρουν και οι ομάδες. Είναι στενάχωρο για μένα, μακάρι να μπορούσε να σωθεί και ο Ορφέας, θα ήμουν διπλά ευχαριστημένος. Εύχομαι στην Ορφέα κάποια στιγμή να ανέβει στις μεγάλες κατηγορίες και να διεκδικεί αρκετά πράγματα”.

Για το αν τον απασχολεί και φέτος ο τίτλος του πρώτου σκόρερ, όντας 3 γκολ πίσω από τον Γιώργο Παυλίδη του Πανδραμαϊκού (έχει 10, έναντι 7 του ίδιου), δυο στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου: “Κάθε διάκριση είναι θεμιτή. Πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να κερδίζει, να πηγαίνει καλά και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αν έρθει ο τίτλος του πρώτου σκόρερ για δεύτερη φορά, δεκτό, εννοείται κανένα πρόβλημα. Κυνηγάμε κάθε διάκριση, πρώτα ομαδικά και μετά προσωπικά. Μέσα από την ομάδα διακρίνεται και ο κάθε ποδοσφαιριστής”.

Για το γεγονός οτι τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του έπαιξε ως εξτρέμ, αλλά την τελευταία διετία καθιερώνεται και ξεχωρίζει ως σέντερ φορ: “Όπου θέλει ο προπονητής να με χρησιμοποιήσει, θα προσπαθήσω να αποδώσω ανάλογα. Είναι στο χέρι του προπονητή, δε μπορώ να το κρίνω εγώ. Είτε ως εξτρέμ, είτε ως φορ, θέλω το καλύτερο δυνατό με την ομάδα”.

Για το αν περίμενε το καλοκαίρι, ερχόμενος στον Εύοσμο, οτι θα ερχόταν τόσο άνετα ο τίτλος του πρωταθλητή: “Με την απόφαση που πήρα να έρθω στον Αγροτικό Αστέρα, ήμουν αισιόδοξος οτι θα γίνει κάτι καλό φέτος. Αρχικά είχαμε προβλήματα με το γηπεδικό, το γήπεδο που κάναμε προπόνηση. Μετά βελτιώθηκαν στην πορεία πράγματα και καταστάσεις. Εφόσον η ομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο, θεωρούσα οτι θα βρει το δρόμο της σιγά-σιγά, με απλά βήματα και θα καταφέρει στο τέλος να πάρει το πρωτάθλημα. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη, να ανεβαίνουμε επίπεδο σε όλα τα θέματα και να πάρουμε και την άνοδο στο τέλος. Όπως ξέρουμε, όλες οι ομάδες σε αυτές τις κατηγορίες έχουν προβλήματα, άλλες λιγότερα, άλλες περισσότερα. Όποια προβλήματα και να έχουμε, όσο μπορούμε να τα λύνουμε, ένα-ένα τα λύνουμε”.

Share it