Search

Οριστική διακοπή στο Ξάνθη-Καβάλα!

Η έντονη βροχόπτωση στα Πηγάδια της Ξάνθης είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας με την Καβάλα να διακοπεί οριστικά.

Κάτω από έντονη βροχόπτωση, η οποία είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων σε… λίμνη έπαιζαν ως το 55′ Ξάνθη και Καβάλα. Ο διαιτητής Ματσούκας στο ημίχρονο διαπίστωσε ότι μπορούσε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, όμως 10 λεπτά αργότερα διέκοψε τον αγώνα και ενώ δεν υπήρχε σκορ. Σημειώνεται ότι και οι λιγοστοί φίλαθλοι με τη διακοπή άρχισαν να αποχωρούν κι εκείνοι από τις εξέδρες.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού η Ξάνθη είχε τον έλεγχο, πίεζε και έφτιαχνε φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να σκοράρει κάποιο γκολ, με τη βροχή βέβαια να μη βοηθάει κιόλας, καθώς η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καλά στο ματς. Η Καβάλα είχε ελάχιστες ευκαιρίες, με τον Ίτσο να βγαίνει μπροστά κάθε φορά και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει:

Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται από τον διαιτητή του αγώνα, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να εμφανισθούν για την διεξαγωγή ή συνέχιση του αγώνα. Οι μετακινούμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στον τόπο της διεξαγωγής του αγώνα. Αν μετακινηθούν και δεν εμφανιστούν την επόμενη ημέρα στον αγώνα, θεωρείται ότι δεν προσήλθαν και υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον παρόντα Κανονισμό κυρώσεις. Αν ο διαιτητής δεν προσέλθει την επόμενη ημέρα, παραπέμπεται για τον πειθαρχικό του έλεγχο, κατά τις κείμενες διατάξεις.

β) Εξαιρείται η περίπτωση της παραγράφου 4 του άρθρου 10, όπου το αρμόδιο καταστατικό όργανο της διοργανώτριας ή ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος ή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αυτής δύναται να αποφασίσει την τέλεση του αγώνα με διαφορετική ώρα έναρξης την επομένη ημέρα ή την αναβολή του, εφόσον κρίνει ότι πιθανολογείται σφόδρα η μη διεξαγωγή του, οπότε στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 3γ’ του άρθρου 22.

γ) Στην περίπτωση που ο αγώνας αναβληθεί ή διακοπεί και την επόμενη ημέρα για τον ίδιο λόγο διεξάγεται υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα ημερών (30) από την πρώτη αναβολή ή διακοπή του, ύστερα από σχετική απόφαση της διοργανώτριας ή άλλου εξουσιοδοτημένου επισήμως από την ίδια, ή του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου ή του Αναπληρωτή Προέδρου αυτής χωρίς να απαιτείται απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Εκτός αυτού υφίσταται η δυνατότητα μίας περαιτέρω αναβολής για δέκα (10) ημέρες κατ’ ανώτερο, εάν για την μία ή και τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο χρονικό διάστημα αυτό λόγω ήδη ορισμένων επίσημων αγώνων της/τους σε ευρωπαϊκά κύπελλα ή σε πρωτάθλημα ή κύπελλο. Στην περίπτωση αυτή, οι ομάδες ειδοποιούνται τρεις (3), τουλάχιστον, ημέρες πριν από την τέλεση του αγώνα».

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Σάββας, Αναστασιάδης (Σερρών)

ΞΑΝΘΗ (Ζίκιτσα Τασέφσκι): Ίτσο, Πολίμος, Ουνγιαλίδης (46′ Δεληγιαννίδης), Μιχαήλ (37′ λ.τρ. Παπάζογλου), Μπάτζιος, Γκόμεζ, Δόρης, Γκινσάρι (46′ Διαμαντόπουλος), Γκάβριτς, Τσέλιος, Αλί Μπαμπά.

ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξάντερ Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Σπάσιτς, Στίκας, Πανουργιάς (46′ Αρμάλας), Μπελεβώνης, Θωμαΐδης, Οκάν (46′ Μπούμαν), Έμπερτ, Σταμένκοβιτς, Καϊούμπι (46′ Σαμπανίδης).

Share it