Search

Η διακοπή της δίκης Τοπαλούδη προκάλεσε ξέσπασμα της μητέρας: “Μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο. Από τον Θεό να το βρείτε”

Για τις 10 Μαρτίου διέκοψε αμέσως μετά την κλήρωση των ενόρκων η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη σε δεύτερο βαθμό.

Στο δικαστήριο υπήρξε κλίμα έντασης μεταξύ των παρευρισκόμενων, με την οικογένεια της φοιτήτριας να στρέφεται κατά της πλευράς των κατηγορουμένων. Αφορμή στάθηκε το αίτημα της υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή για να μελετήσει τη δικογραφία, καθώς ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση.

«Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Το παρόν δήλωσε μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ ο Αλβανός συγκατηγορούμενός εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

“Light δολοφονία δεν υπάρχει”

Νωρίτερα, το πρωί, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε εμφανώς ταραγμένη πως “light δολοφονία δεν υπάρχει”.

“Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Light kαρδιοεγκεφαλικές κακώσεις στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω”

“Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης” είπε η κα Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της Ελένης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ζήτησε να ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο. Όπως είπε, η οικογένεια αγωνίζεται για όλες τις κοπέλες που έχουν χάσει άδικα τη ζωής τους, της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας.

“Εύχομαι να μην υπάρξει κανένα άλλο κορίτσι που να βιασθεί και να δολοφονηθεί έτσι αποτρόπαια. Ζητάμε να μη μειωθεί η ποινή και τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο. Όλοι αυτοί επικαλούνται διάφορα ψευτοδικαιολογητικά για να μειώσουν τις ποινές τους. Να σταματήσει αυτό για να μη δικαιούνται να βγαίνουν έξω μετά από κάποια χρόνια και να κάνουν τα ίδια ενδεχομένως”.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι υπεύθυνοι «θα πρέπει να αποφασίσουν, επιτέλους, να βάλουν τον όρο γυναικοκτονία στον ποινικό μας κώδικα. Να μπει και ο όρος “οικονεγειοκτονία γιατί έχουν δολοφονήσει την οικογένεια μας. Πρέπει κάποιοι να μας ακούσουν. Προσπαθούμε να κάνουμε μία ασφαλέστερη κοινωνία”.

https://www.youtube.com/watch?v=WEHnsuD02ug

Photo Credit: EUROKINISSI

Share it