Search

Τίμησαν τον Άλκη παρουσία του πατέρα του οι ΑΟ Καβάλα και Δόξα Δράμας (+photos)

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή αλλά και την παρουσία τόσο πολύ κόσμου που βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο «Ανθή Καραγιάννη», ήταν ο Άρης Καμπανός. Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ήταν το κεντρικό πρόσωπο του φιλικού αγώνας αγάπης (διάρκειας ενός ημιχρόνου) ανάμεσα στον ΑΟΚ και τη Δόξα Δράμας, συγκινώντας τους πάντες τόσο με την παρουσία του όσο και με τα λεγόμενα του, μπροστά στον κόσμο που τον χειροκρότησε ζεστά αλλά και στην κυριολεξία δεκάδες κανάλια που κάλυψαν το γεγονός στο γήπεδο της Καβάλας!

Άρης Καμπανός: Συγχωρώ τους δράστες και τους δίνω συλλυπητήρια γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους

«Ήρθα εδώ για να παρακολουθήσω αυτόν τον αγώνα για να περάσω το μήνυμα της ενότητας των φιλάθλων. Δεν ήθελα να μείνω μόνο σε σκέψη και λόγια αλλά θέλω να το κάνω και πράξη. Θα το κάνω αγώνα ζωής για να σταματήσει επιτέλους η βία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ο αγώνας είναι χαρά. Είναι και λύπη για τους φιλάθλους που χάνουν αλλά στο τέλος πρέπει όλοι να χειροκροτούν τις δύο ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε τα ήθη μας. Έχουμε φτάσει στην Ελλάδα σ’ ένα πολύ χαμηλό σημείο. Γι’ αυτό βλέπω αυτόν τον αγώνα ως ένα νέο ξεκίνημα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σ’ αυτό το γήπεδο και θα παρακολουθήσω αυτόν τον αγώνα».

Στην είδηση ότι κάποιοι από τους δράστες σκοπεύουν να ζητήσουν συγνώμη για την πράξη τους απάντησε «την αποδέχομαι τη συγνώμη. Πραγματικά θα ήθελα να τους δώσω το χέρι και να τους έλεγε τους ίδιους συλλυπητήρια γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον Άλκη φίλο τους. Για να δούνε τι εξαίρετο παιδί ήταν»!

Να είναι η αρχή για να βάλουμε ένα οριστικό stop στη βία

Στις δηλώσεις τους οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας δήλωσαν τα εξής:

Αλέξης Πολίτης (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας): «Ο κύριος Άρης Καμπανός μας τιμά με την παρουσία του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα ανάμεσα στον ΑΟΚ και τη Δόξα, δύο παραδοσιακούς αντιπάλους στο γήπεδο. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας διοργανώνουμε αυτό τον αγώνα προκειμένου να γίνει μια αρχή για κάτι καλύτερο και να βάλουμε ένα οριστικό stop στη βία.

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (Αντιπεριφερειάρχης Δράμας): «Με μεγάλη χαρά δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες την ιδέα-πρόταση του Αλέξη Πολίτη για τη διοργάνωση ενός φιλικού αγώνα στη μνήμη του Άλκη μας. Ευχαριστούμε τις δύο ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να δώσουμε αυτό το ημίχρονο αγάπης με την παρουσία του πατέρα του, ο οποίος ζήτησε απ’ όλους μας να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί θα πρέπει να είμαστε στο γήπεδο. Αυτό που ζήτησε, οι Δραμινοί και οι Καβαλιώτες το κάνουμε πράξη. Ας γίνει η θυσία του Άλκη το τέλος αυτού του κακού που μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια».

Το παρόν στο φιλικό έδωσε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος ο οποίος στην τοποθέτηση του είπε ότι «με τέτοια περιστατικά πληγωνόμαστε όλοι και φταίμε όλοι. Σήμερα θα πρέπει όλοι να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας για να είναι φίλοι αγαπημένοι».

Οι φανέλες των δύο ομάδων με το όνομα του Άλκη

Ο Άρης Καμπανός έλαβε από τους διοργανωτές την κορνιζαρισμένη αφίσα του φιλικού, μαζί με δύο εικόνες, ενώ οι δύο πρόεδροι των ομάδων του έδωσαν από μια φανέλα που έγραφε το όνομα του γιού του. Οι παίκτες του ΑΟΚ και της Δόξας μπήκαν μαζί στο γήπεδο, άφησαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στην φωτογραφία του και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, αντί να φωνάξουν «Καβάλα» και «Δόξα», φώναξαν «Άλκη», πριν ξεκινήσει ο αγώνας που διήρκεσε τελικά 60 λεπτά και για την ιστορία έληξε με 0-1 με γκολ στο 59ο λεπτό με γκολ του Κόντου  που όπως ο Αραούχο της ΑΕΚ, σχημάτισε με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α», για να τιμήσει τον Άλκη, τον Άλκη Καμπανό, τον δικό μας Άλκη!

Πηγή: kavalapost.gr

Share it