Search

Βραβεύσεων συνέχεια απο τον ΑΟΞ που τιμά Χρ. Διαμαντή και Μπ. Χατζημεστή στο ματς με Απ. Λάρισας!

Μια ξεχωριστή στιγμή περιλάμβανε το παιχνίδι της Ξάνθης με την Βέροια, καθώς πριν την έναρξη του αγώνα η ομάδα της Ξάνθης προχώρησε σε μια εξαιρετική κίνηση βραβεύοντας για την προσφορά τους στον σύλλογο δύο μεγάλες μορφές της δεκαετίας των 70′ για τον  ΑΟΞ, τους Κώστας Γκοτζιαμάνη και Κώστα Νεοχωρίτη

Το Hall of Fame Award συνεχίζεται και στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη(26/1) με την ΠΑΕ Ξάνθη να τιμά τον επίτιμο Πρόεδρο των Παλαίμαχων ΑΟΞ, Χριστόφορο Διαμαντή, και τον νυν Πρόεδρο των Παλαίμαχων και προπονητή του Ορφέα Ξάνθης, Μπάμπη Χατζημεστή. Δύο ανθρώπους με σημαντική και ξεχωριστή προσφορά τόσο στον ΑΟΞ όσο και εν γένει στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο.

Ας πάμε να γνωρίσουμε όμως τους δύο πρώτους που θα τιμήσει η ΠΑΕ Ξάνθη, όπως καταγράφηκαν στο εξαιρετικό βιβλίο του Μπάμπη Κυρλίδη και των Παλαίμαχων του ΑΟΞ για την συμπλήρωση των 50 χρόνων του ΑΟΞ.

Χριστόφορος Διαμαντής: Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ελπίδα Γενισέας και στην συνέχεια μεταπήδησε στην Ασπίδα Ξάνθης. Συμμετείχε από τα πρώτα χρόνια της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και με την έλευση του Γιώργου Καρπούζα εξελίχθηκε σε έναν μοντέρνο αμυντικό. Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με τον χώρο της διαιτησίας ενώ υπήρξε και προπονητής σε ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Το 2000 ήταν από τους πρωτεργάτες για την ίδρυση του συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο.Ξ. – SKODA ΞΑΝΘΗ στον οποίο διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος. Το νέο Δ.Σ. των Παλαίμαχων τιμώντας την πολυετή προσφορά του, του απένειμαν τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου.

Μπάμπης Χατζημεστής: Ο Μπάμπης φόρεσε για πρώτη φορά τα γάντια του τερματοφύλακα για λογαριασμό του Α.Ο.Ξ. το 1971 και για οχτώ συναπτά έτη βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Αποχώρησε το 1979 και επόμενη ομάδα του ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Μετά την αποχώρηση του ως ποδοσφαιριστής στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέλαβε την αναδιοργάνωση του Ορφέα Ξάνθης με αποτέλεσμα η ομάδα να αναμορφωθεί και να συμμετέχει στις Εθνικές κατηγορίες με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Share it