Search

Έφτασε τα 7 γκολ ο Τοπούζης, επικράτησε 3-0 του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων ο Μακεδονικός

Μία ακόμη νίκη πέτυχε ο Μακεδονικός, στον δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, με τον Εβρίτη Θάνο Τοπούζη να συνεχίζει το τρομερό σερί του και εις βάρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων, καθώς και τον Στάθη Κυζίλη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως παίκτης της ομάδας.

Οι παίκτες του Γιώργου Αμανατίδη έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους να πάρουν το τρίποντο, «σφυροκοπώντας» την εστία του Διακόπουλου με τρεις φάσεις πριν το δεκάλεπτο: αρχικά Μπρατσιάνι και Ζαννάκης αστόχησαν, ενώ έπειτα ο Γαρύφαλλος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι έπειτα από πολύ ωραίο πλασέ του. Στο 20ό λεπτό, δοκάρι είχε και ο Ζαννάκης, με τη μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά να μην κάνει το χατήρι του νεαρού winger.

Στο 34′, ο γόρδιος δεσμός της ημαθιώτικης άμυνας λύθηκε, όταν ο Μπρατσιάνι έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Διακόπουλος νίκησε σε πρώτο χρόνο τον Ζαννάκη, αλλά δεν είχε απάντηση στον επερχόμενο Τοπούζη, που έγραψε το 1-0 προ κενής εστίας!

Ο 30χρονος επιθετικός είχε οριζόντιο δοκάρι στο 52ο λεπτό, δοκιμάζοντας σουτ από απόσταση, και τελικά έκανε το 2-0 στο 60‘, όταν ο Μακεδονικός έκλεψε τη μπάλα κάτω από το κέντρο και ο Γαρύφαλλος του πέρασε ωραία ασίστ. Για τον Τοπούζη, ήταν το έβδομο (!) γκολ στη σεζόν, σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, και το έκτο στα τελευταία πέντε παιχνίδια!

Ο ρυθμός, μετά το 2-0, έπεσε αισθητά, με τους φιλοξενούμενους να αποδέχονται τη μοίρα τους στην Πολίχνη. Ο Γιώργος Αμανατίδης προχώρησε σε αλλαγές και δύο εξ αυτών συνεργάστηκαν για το τρίτο γκολ του Μακεδονικού στο 82′. Μετά από ωραία κούρσα, ο Αδάμ Κούφας έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» στον Στάθη Κυζίλη, που σκόραρε το πρώτο του γκολ στα πράσινα.

Το τελικό 3-0 διατηρεί, φυσικά, τον Μακεδονικό στην κορυφή του 2ου ομίλου, σταθερά στο +5 από τη δεύτερη θέση, στην οποία πλέον βρίσκεται μόνη της η Κοζάνη, μετά την ευρεία (0-3) επικράτηση της στην έδρα του Εδεσσαϊκού.

Η σύνθεση του Μακεδονικού: Γουναρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Αναγνώστης, Πολύζος, Γαρύφαλλος, Ζαννάκης, Μπρατσιάνι, Τσουκάνης, Τοπούζης

Αγωνίστηκαν επίσης οι Ουζούνογλου, Δοξάκης, Ασίμογλου, Κούφας και Κυζίλης.

Share it