Search

Ορεστιάδα: Η Φιλία θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Την προκήρυξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων 2021-2022 δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Η βασική είδηση είναι ότι η τελική φάση του ετήσιου θεσμού, που ορίστηκε για το διάστημα 28 Απριλίου με 1 Μαΐου, ανατέθηκε στην Ορεστιάδα και τον Γ.Σ. Φιλία, που είχε εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον. Επίσης, όπως επιτυχώς οργανώθηκε πρόσφατα με τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, θα έχει Περιφερειακούς αγώνες στο πρώτο της κομμάτι και αυτή η διοργάνωση. Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα δηλαδή, τα οποία θ’ αναδείξουν τοπικούς νικητές στην Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα και τη Λοιπή Χώρα-Νησιωτική Ελλάδα και παράλληλα θα δώσουν προκρίσεις στην τελική φάση. Το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τα Περιφερειακά-προκριματικά, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι από σήμερα 21 έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και υποβάλλονται στην ομοσπονδία ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.tttscore.io/customer/24.

Το φετινό Πανελλήνιο για αθλητές και αθλήτριες έως 15 ετών θα περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα: Απλό, διπλό, ομαδικό σε αγόρια και κορίτσια, καθώς επίσης και το διπλό μικτό ύστερα από πολλά χρόνια. Οι Περιφερειακοί αγώνες όμως, έχουν μόνο το απλό. Οι τόποι διεξαγωγής είναι η Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) για την Αττική, η Θεσσαλονίκη για τη Β. Ελλάδα, η Πάτρα (Παμπελοποννησιακό στάδιο) για τη Δυτική Ελλάδα και οποιοδήποτε νησί καλύψει τα κριτήρια για την τέλεση της διοργάνωσης για τη Λοιπή Χώρα. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Σε αυτό το επιπλέον αγωνιστικό κίνητρο, που δίνει η ΕΦΟΕπΑ με τα Περιφερειακά events, οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες σε κάθε περιοχή θα πάρουν κύπελλο, οι νικητές και οι νικήτριες από την 1η έως την 3η θέση μετάλλια και διπλώματα.

Στην τελική φάση του απλού θ’ αγωνιστούν 48 παίδες και 32 κορασίδες. Στα αγόρια οι 32 θέσεις θα προκύψουν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 16 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει στον μήνα της ημέρας, που θα λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής για την τελική φάση. Ομοίως στα κορίτσια 21 θέσεις θα κριθούν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και 11 από τον πίνακα αξιολόγησης.

Για το σύστημα πρόκρισης στα υπόλοιπα αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η προκήρυξη σημειώνει ότι:

– Στο ομαδικό υπάρχει ελεύθερο δικαίωμα συμμετοχής και κάθε σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα σε κάθε κατηγορία.

– Στο διπλό και το μικτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που έχουν προκριθεί από τους Περιφερειακούς αγώνες ή από τους πίνακες αξιολόγησης.

Στην προκριματική φάση τα παράβολα συμμετοχής είναι 15 ευρώ για κάθε αθλητή/τρια. Στην τελική φάση τα παράβολα ορίστηκαν στα 15 ευρώ για το απλό, στα 5 για τον αθλητή στο διπλό, τα 5 για τον αθλητή στο μικτό και τα 20 για την κάθε ομάδα στο ομαδικό.

Share it