Search

“Κέρδισε” τον Πέδρο Μαρτίνς με την εξαιρετική του παρουσία ο Γιώργος Ξενιτίδης!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο αλλά έβγαλε και κέρδος με τον ξανθιώτη αρχηγό της ομάδας Β’ των “ερυθρολεύκων”, Γιώργο Ξενιτίδη να στέλνει μήνυμα πρώτης ομάδας.

Όπως σημειώνει στο αφιέρωμα του το sportime, ο Γιώργος Ξενιτίδης αξίζει να προσεχθεί περισσότερο. Τουλάχιστον με βάση τα όσα έδειξε στην ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Ο 22χρονος Ξανθιώτης χαφ είναι από τους λίγους παίκτες, που σε αυτή την ηλικία παραμένει στο Ρέντη και δεν έχει παραχωρηθεί. Γιατί κάτι έχουν δει οι Πειραιώτες, αναφορικά με τα προσόντα του και την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει,

Η εμφάνιση του έδειχνε έναν παίκτη που είναι χρόνια στους μεγάλους. Μπορεί να ήταν και ο μοναδικός που ξεχώρισε στο Αγρίνιο. Το πάθος του, τα τάκλιν του, η πίεση στον αντίπαλο ήταν τέτοια που οδήγησαν τον Πέδρο Μαρτίνς σε μια απόφαση. Να του δώσει μεγαλύτερη προσοχή και με την πρώτη ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσει καλά. Το πρώτο σημάδι φάνηκε μόλις στο 2ο λεπτό, διώχνοντας την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Μα περισσότερο ήταν η ωριμότητα που έδειξε στην κυκλοφορία της μπάλας. Την κράτησε, την έδωσε σωστά και δεν εμφάνισε σημάδια νεαρών παικτών που αγωνίζονται πρώτη φορά στους μεγάλους. Δηλαδή δεν «ξεφορτώνονταν» την μπάλα, δεν κρυβόταν. Πάτησε και στη μεγάλη περιοχή, κάνοντας δύο σουτ, το ένα με πολύ καλές προϋποθέσεις. Γενικά άρεσε η παρουσία του Ξενιτίδη και δεν αποκλείεται να πάρει την μεγάλη ευκαιρία. Και γιατί όχι να βρει ο Ολυμπιακός έναν ικανό χαφ από τα σπλάχνα του.

Ενώ είναι χαρακτηριστική και η αναφορά ενός εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, Κώστα Νικολακόπουλου που έγραψε για την παρουσία του Ξανθιώτη χαφ: ” Μέσα σε αυτή λοιπόν την εντελώς καινούργια ενδεκάδα έπρεπε να σταθούν τα παιδιά του Ολυμπιακού Β. Και στάθηκαν. Με πρώτο τον αρχηγό τους, τον Ξενιτίδη, που απέδειξε ότι μάλλον αδικούνταν που δεν είχε πάρει νωρίτερα την ευκαιρία. Ατελείωτα χιλιόμετρα, ατελείωτες πάσες (οι περισσότερες στοχευμένες και καλές, ενίοτε και γρήγορες, με τη μία), ατελείωτα κλεψίματα της μπάλας, μάχες, καλές προσωπικές ενέργειες, βοήθειες μπρος και πίσω: απείλησε με δύο σουτ, σέντραρε, έκοβε, αλλά κι έβγαλε και την μπάλα «από τα δίκτυα» του Κρίστινσον με εκείνο το τάκλιν-καμικάζι κάνοντας μία απίστευτη «επιστροφή».”

Share it