Search

Ο Πάνος και τα κορίτσια του!!!

Ότι κάποτε θα αρθρογραφούσα για ένα φιλαράκι και συμφοιτητή από τα παλιά δεν το φαντάστηκα ποτέ. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκτός Κύπρου και συγκεκριμένα στην μακρινή αλλά πανέμορφη Ξάνθη. Άμπο, συνέχισε να μας τρελαίνεις αδελφέ!!!

Λόγος αυτής της ευχάριστης έκπληξης είναι ένας κοινός γνωστός. Ο λόγος για τον εκ Ξάνθης και προπονητή στην Κύπρο και στην ομάδα του Αχιλλέα Καϊμακλίου, Πάνο Παπαδόπουλο. Δεν θα σας πω ότι τον ήξερα από πριν γιατί θα ήταν ψέματα, και δεν λέει, ούτε ότι μπορώ να τον φανταστώ σε αντρικό επίπεδο (λογικά θα μάζευε τεχνικές ποινές).

Μπορώ να σας πω όμως εκ του ασφαλούς ότι έχει πάρει ένα τσούρμο κορίτσια συγκεκριμένα την ομάδα U14 που απλά τους άρεσε το μπάσκετ και τις έκανε μία εκ των καλύτερων ομάδων στην Κύπρο.

Όντας γονιός (ναι προπονεί και την κόρη μου) αλλά και άνθρωπος που είμαι χρόνια στον χώρο του αθλήματος έβλεπα έναν προπονητή να θέλει να μεταδώσει τις γνώσεις του αλλά να μην μπορεί. Δεν είναι και εύκολο με τόσα κορίτσια.

Πρώτοι αγώνες συνοδεύτηκαν με νίκες επι κατώτερων αντιπάλων αλλά και ήττες με βαρύ σκορ. Μουρμούρες να θες… Καθώς ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες όλοι “είμαστε προπονητές”. Μέσα στη μετριότητα λοιπόν η ομάδα πέρασε στην επίλεκτη κατηγορία όντας στην τρίτη θέση. Εκεί θα έδειχνε η ομάδα τι μπορούσε να πετύχει.

Μην σας τα πολυλογώ, μέχρι και στην αναγκαστική διακοπή ελεώ covid τα κορίτσια του Πάνου εντυπωσιάζουν . Έσπασαν το αήττητο ομάδων, πέρασαν από αλώβητες έδρες μα σημαντικότερο από όλα…Έπαιζαν μπάσκετ. Τα κορίτσια που κουτουλούσαν το ένα πάνω στο άλλο έγιναν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ο Πάνος κέρδισε το στοίχημα και πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο. Άνθρωπος τρελαμένος με την νίκη κατάφερε να μεταδώσει αυτό το αίσθημα και στα κορίτσια του που θέλουν σαν τρελές να πάνε προπόνηση ακόμα και αν είναι “φωνακλάς”.

Εκ μέρους άλλων δεν μπορώ να μιλήσω αλλά μιας και έχω την ευκαιρία, θέλω να πω δύο μεγάλα ευχαριστώ. Το ένα στην Ξάνθη που δεν τον κράτησε και το άλλο ευχαριστώ στον ίδιο τον Πάνο γιατί κατάφερε κάτι που στην αρχή θεωρούσα αδύνατο. Να κάνει τα κορίτσια ομάδα και την ίδια στιγμή να αγαπάνε αυτό που κάνουν

Το μέλλον κανείς δεν το ξέρει αλλά τουλάχιστο στο παρόν ο Πάνος δικαιώνει τις προσδοκίες του ιστορικού σωματείου του Αχιλλέα Καϊμακλίου που τον εμπιστεύθηκε.

Υ.Γ Για τους άπιστους Θωμάδες τα χαμόγελα των κοριτσιών του Πάνου μιλάνε από μόνα τους για την εξαιρετική του δουλειά.

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ φίλε μου. Όσοι ήταν από την αρχή κοντά σε αυτή την προσπάθεια ξέρουν πόσο δύσκολο ήταν να κάνεις ομάδα τις τρελές μας!!!

Από Κύπρο

Γρηγόρης Γρηγοράς

 

Share it