Search

Παρατείνονται για ακόμα μια εβδομάδα τα μέτρα για την πανδημία! Παραμένει το 10% πληρότητα στα γήπεδα

Παρατείνονται τα μέτρα για την πανδημία κορωνοιού κατά μια εβδομάδα, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής ειδικών η οποία και συνεδρίασε νωρίτερα.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Τετάρτη 12/1 η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, εξετάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αποφάσισε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Έτσι θα διατηρηθούν οι περιορισμοί στην εστίαση αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι χθες είχε υπάρξει μια σχετική αισιοδοξία τουλάχιστον ως προς στο σκέλος της μουσικής στα καφέ και εστιατόρια αλλά και στο διπλασιασμό του αριθμού των φιλάθλων.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη θα υπάρχει και ο περιορισμός των 1000 ατόμων στα γήπεδα, αν και πολλοί αγώνες αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα, όταν θα έχουν εξεταστεί και στα στοιχεία από την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων. Για την ώρα διαπιστώνεται μια σημαντική υποχώρηση των κρουσμάτων, αν και αναμένονταν αύξηση. Αυτό αποδίδεται σε ένα βαθμό από τον περιορισμό της κινητικότητας μετά την Πρωτοχρονιά αλλά και στην τήρηση των μέτρων όπως είναι η επέκταση της χρήσης μάσκας.

Βέβαια οι επιδημιολόγοι είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχουμε εκ νέου εκτόξευση κρουσμάτων.

Τα μέτρα που πήραν παράταση μέχρι 23 Γενάρη

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Share it