Search

Τον Τίμιο Σταυρό στο λιμάνι της Μαρώνειας έπιασε ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/1) ανήμερα των Θεοφανίων, η ρίψη του Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μαρώνειας.

Επτά συνολικά κολυμβητές αψήφησαν τον κρύο και βούτηξαν προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Τελικά ο 20χρονος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Προηγούμενως τελέστηκε  λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος έκανε την ρίψη του τίμιου σταυρού.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές νομού Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Πόντος Θρυλορίου συνεχάρη τον νεαρό, καθώς ο πατέρας του αγωνίστηκε στην ομάδα του Θρυλορίου. Στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ένα παλικάρι από το Θρυλόριο είναι ο ευλογημένος νέος που συνεχίζοντας την πατροπαράδοτη θρησκευτική παράδοση έπιασε σήμερα τον Σταυρό βουτώντας στα παγωμένα νερά της θάλασσας της Ροδόπης. Ο σύλλογος μας σεβόμενος τις αξίες της θρησκείας μας θα τον τιμήσει στον ερχόμενο αγώνα με την Δόξα Γρατινής καθώς ο ίδιος τίμησε το Θρυλόριο!! Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε”
Photo Credits: Εφημερίδα Περισκόπιο

Share it