Search

Οι 21+1 κορυφαίες στιγμές στον αθλητισμό της Θράκης για την χρονιά που έφυγε!

Το 2021 είναι παρελθόν. Εδώ και λίγες ώρες, το 2022 έχει χαράξει. Μία νέα χρονιά που όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού ελπίζουν να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Με περισσότερες επιτυχίες, περισσότερες νίκες αλλά το κυριότερο… περισσότερους αγώνες.

Γιατί λόγω του κορονοϊού, για ακόμη ένα έτος πολλές αναμετρήσεις, ολόκληρες διοργανώσεις σε πολλές περιπτώσεις αναβλήθηκαν, ματαιώθηκαν, προκαλώντας διάφορα προβλήματα σε αθλητές, προπονητές, ομάδες, συλλόγους, ομοσπονδίες.

Με το 2021 λοιπόν να μας έχει αφήσει πλέον, το SportsAddict.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει και να σας παρουσιάσει, τις 21+1 σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς αυτής από τον αθλητισμό της Θράκης, έτσι όπως τις κατέγραψε η συντακτική του ομάδα.

Ευχάριστες, δυσάρεστες, πανηγυρικές, απογοητευτικές, ατομικές ή ομαδικές, στιγμές που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους. Σας τις παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω, με χρονολογική σειρά που συνέβησαν μέσα στην χρονιά που έφυγε και όχι με σειρά σημαντικότητας.

Ξεκινάμε!

1. Ήταν Ιανουάριος του 2021, λίγες μέρες αφού είχε μπει η χρονιά και ο Έβρος δοκιμαζόταν από μία φοβερή θεομηνία, με πολλές περιοχές του να πλημμυρίζουν και ζωές να κινδυνεύουν. Στις περιπτώσεις αυτές, πάντα υπάρχουν οι αφανείς ήρωες που συνδράμουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ένας από αυτούς ήταν ο αθλητής του Έβρου Σουφλίου Χρήστος Τσιαμίτας, αστυνομικός στο επάγγελμα που βοήθησε έσωσε δεκάδες ανθρώπους. Η ιστορία του στον σύνδεσμο που ακολουθεί…

Έβρος: Ο αθλητής που έσωσε δεκάδες ζωές από την θεομηνία της Τρίτης 12 Ιανουαρίου!

2. Μέσα στο 2021, είχαμε και έναν σημαντικό χωρισμό. Στις αρχές Μαΐου, οι δρόμοι του ΓΑΣ Κομοτηνής με τον προπονητή Νεοκλή Λεμονίδη, χώρισαν μετά από 12 ολόκληρα χρόνια!

3. Μία χρονιά γεμάτη συναισθήματα ήταν το 2021 για τον ΑΟ Ξάνθης. Μία χρονιά που ο ΑΟΞ πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο για την Super League 1. Στις 19 Μαΐου οι Ξανθιώτες πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη επί του Λεβαδειακού, αποτέλεσμα που τους οδήγησε στα μπαράζ ανόδου. Εκεί ωστόσο, κόντρα στον Παναιτωλικό η άνοδος δεν ήρθε. Στις 30 Μαΐου, οι Θρακιώτες γνώρισαν την ήττα στο Αγρίνιο με ένα αμφισβιτούμενο πέναλτι.

4. Μία ονειρική χρονιά ήταν το 2021 για τον Εβρίτη αθλητή της ΑΕΚ Βαγγέλη Αραμπατζή. Στις 23 Μαΐου ο Αλεξανδρουπολίτης διεθνής κατέκτησε με την «Ένωση» το Κύπελλο Ελλάδας, μία εβδομάδα μετά ακολούθησε η κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ευρώπη, ενώ τον Ιούλιο το τρεμπλ ολοκληρώθηκε με την κούπα του πρωταθλήματος Ελλάδας. Οι χαρές όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού στα τέλη Αυγούστου ο Αραμπατζής αναδείχθηκε κορυφαίο δεξί εξτρέμ της Handball Premier, ενώ το Νοέμβριο ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία στη χρονιά, αφού έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς!

5. Μία σπουδαία χρονιά ήταν το 2021 για τον Ορφέα Ξάνθης. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πανηγύρισε αρχικά την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα, ο παίκτης της Αλέξης Μελισσόπουλος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ομίλου. Η πρωτιά αυτή που πανηγυρίστηκε δεόντως, έδωσε την ευκαιρία στον Ορφέα να βρεθεί στα μπαράζ ανόδου για την Super League 2. Εκεί οι Ξανθιώτες, έφτασαν σε νέο άθλο, παίρνοντας το εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας!   Τελικά δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτήν, αλλά η επιτυχία θα μείνει χαραγμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

6. Για καιρό θα θυμάται το 2021 αλλά και την Ρώμη ο Τάσος Κούγκουλος. Ο πρωταθλητής του ΝΟ Αλεξανδρούπολης, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην «Αιώνια Πόλη».

7. «Καυτός» ήταν ο Ιούλιος για το Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Ο σύλλογος της Ροδόπης πανηγύρισε 4 μετάλλια και μία 2η θέση στις γυναίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης.

8. Τον ίδιο μήνα, η Ξάνθη πανηγύριζε την 5η θέση του Νίκου Ιωσηφίδη της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

9. Μία χρονιά επιστροφής για το Νίκο Κεχαγιά στον ΑΟ Ξάνθης ήταν το 2021. Ο πιστός στρατιώτης του ΑΟΞ επέστρεψε αρχικά τον Ιούλιο ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία, ενώ το Νοέμβριο ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ανδρική ομάδα στην SL2.

10. Τρίτοι στην Ελλάδα αναδείχθηκαν οι Κοντοστάθης και Κεσκίνης από τον Έβρο στο beach volley. Πήραν το χάλκινο μετάλλιο το Πανελλήνιο Κ19.

11. Λίγες ημέρες μετά, άλλα παιδιά από τον Έβρο, αυτή τη φορά από την Ορεστιάδα, πήραν την 4η θέση στην Ελλάδα. Οι Παίδες του Άθλου στις λεπτομέρειες δεν πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

12. Ιστορία έγραψε τον Αύγουστο η Μαρία-Νικολέτα Αντωνιάδη. Η πρωταθλήτρια των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου με προπονητή τον Θανάση Τσιτσιμάκα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Κ18 της Σερβίας, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδιο με 13.67!

13. Περήφανο τον Έβρο και όλη την Ελλάδα έκανε ξανά ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης! Ο Εβρίτης χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

14. Εξαιρετικά έκλεισε ο Αύγουστος για την εφηβική ομάδα μπάσκετ του Λεύκιππου Ξάνθης. Οι Θρακιώτες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Πανελλήνιο με την πέμπτη θέση στην χώρα, στην παρθενική τους συμμετοχή σε Πανελλήνια διοργάνωση Υποδομών.

15. Σημαντική χρονιά αναφορικά με την εκπροσώπηση της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ήταν το 2021. Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος αναδείχθηκε Γενικός Γραμματέας στη νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ στο νέο Δ.Σ. μπήκε ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή, Γιάννης Πεταλωτής.

Τα νέα καθήκοντα του κ. Νικολόπουλου έφεραν εξελίξεις στο Δ.Σ. της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τον Ξανθιώτη βετεράνο μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Στουρακάρα να αναλαμβάνει πρόεδρος. Ειδικός Γραμματέας στην θέση του κ. Στουρακάρα μπήκε ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πασσιάς, ενώ Α’ Αντιπρόεδρος παρέμεινε ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Αλεξ/πολης Βασίλης Χαλκιάς. 

16. Μία σημαντική χρονιά ήταν το 2021 και για τον Κώστα Μπανιώτη. Ο σπουδαίος Θρακιώτης αθλητής του στίβου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας γράψει την δική του ιστορία. Ο εκ των κορυφαίων αλτών στην Ευρώπη, έδωσε και μία συνέντευξη που έκλεψε τις εντυπώσεις.

17. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή με τρομερές επιδόσεις, ολοκληρώθηκε το Μεσογειακό πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην Ξάνθη. Επιτυχίες είχαμε και για τους Θρακιώτες συμμετέχοντες!

18. Την 4η θέση στην κατηγορία του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέκτησε ο νεαρός Βαγγέλης Χριστόπουλος από την Κομοτηνή!

19. Αγώνα για τα προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2003 φιλοξένησε η Ξάνθη. Η Εθνική Ελλάδας των Γυναικών βρέθηκε στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και κέρδισε την Πορτογαλία. 

20. Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ο Μιχάλης Βαϊλεζούδης από τον Έβρο, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Κύπελλο Ελλάδας και στο άθλημα του τάε κβον ντο!

21. Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά και για τις γυναίκες του Εθνικού καθώς σφράγισαν μία θέση στα μπαράζ ανόδου για την Α1 κατηγορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

22. Θέση σε μπαράζ ανόδου, αλλά στο άθλημα του χάντμπολ, έκλεισαν οι Κύκλωπες. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με νίκη κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης «κλείδωσαν» την θέση τους στα μπαράζ. 

Share it