Search

Οι Κύκλωπες νικητές στο ντέρμπι με Ασπίδα! Στα μπαράζ ανόδου οι Αλεξανδρουπολίτες, στα play out οι Ξανθιώτες

Όπως μας έχουν συνηθίσει στα μεταξύ τους ματς, έτσι και αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, Κύκλωπες και Ασπίδα Ξάνθης πρόσφεραν ένα παιχνίδι με θέαμα και ένταση στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

Οι δύο εκπρόσωποι της Θράκης στην Α2 ανδρών, χάρισαν όμορφες στιγμές, με τους Κύκλωπες να παίρνουν το ντέρμπι στις λεπτομέρειες με 26-23. Χάρη σε αυτή τη νίκη τους εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου για την Α1. Από την άλλη η Ασπίδα θα παλέψει για την παραμονή της στην Α2 μέσα από τα play out.

Κορυφαίος σκόρερ για τους Κύκλωπες ο Βαγγέλης Πιστόλας με 11 γκολ. Ο Πιστόλας αφιέρωσε τη νίκη αυτή και την εμφάνιση του στον πατέρα του που τον έχασε τον Οκτώβριο από κορονοϊό. Μάλιστα, συγκίνησε μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης στο SportsAddict.gr, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του: «Αφιερώνω τη νίκη και την εμφάνιση μου στον πατέρα μου. Συγγνώμη που κλαίω, αλλά τόσο καιρό το κρατούσα μέσα μου. Δεν περνάει μέρα που να μην το σκέφτομαι. Έφυγε από κοντά μας στις 8-10-21 ξαφνικά από τον κορονοϊό και όλο αυτό μου βγήκε σήμερα. Ξέσπασα μετά το παιχνίδι γιατί όπως όλοι ξέρουμε ο αθλητισμός είναι συναισθήματα. Ευχαριστώ και πάλι την ομάδα που ξέρει πόσο πίεση έχω τόσο καιρό και παλεύουμε μαζί. Συγγνώμη και πάλι για τα κλάματα και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Κύκλωπες να είναι αυτοί που έφυγαν για τα αποδυτήρια προηγούμενοι 13-10. Στο β’ μέρος η εικόνα δεν άλλαξε πολύ. Το ματς ήταν ντέρμπι, με τους Κύκλωπες να έχουν προβάδισμα 14-11 στο πρώτο 5λεπτο και την Ασπίδα να ισοφαρίζει σε 14-14. Οι Ξανθιώτες είχαν την απάντηση και όταν οι Εβρίτες προηγήθηκαν με 18-15, ισοφαρίζοντας σε 18-18.  Σε αυτό το σημείο ο τερματοφύλακας της Ασπίδας Μόσχος, θα πιάσει πέναλτι και θα πραγματοποιήσει άλλες δύο σημαντικές επεμβάσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Οι Κύκλωπες θα καταφέρουν να προηγηθούν με 20-19, ο Θεοδωρόπουλος θα βγει έξω με δίλεπτη, αλλά οι γηπεδούχοι δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα πετυχαίνοντας κάποιο γκολ σε αυτό το διάστημα.

Η ομάδα του Ηλία Παπαχρήστου 5 λεπτά πριν το φινάλε πήρε προβάδισμα με 23-21, ενώ θα ακολουθήσουν δύο σημαντικά τέρματα από τον Τουλιόπουλο για το 25-23, δύο μόλις λεπτά πριν το τέλος. Με τους Καραβασίλη και Γλήνια να προχωρούν σε δύο καίριες επεμβάσεις, οι Κύκλωπες έβγαλαν δύσκολες άμυνες και έτσι έφτασαν στο τελικό 26-23 με γκολ του Χαραλαμπίδη.

Αγαθόνικος και Θεοδωρόπουλος ξεχώρισαν από την Ασπίδα σημειώνοντας 9 γκολ έκαστος.

Λίγο πριν την έναρξη του β’ μέρους, η διοίκηση των Κυκλώπων τίμησε τον Δημήτρη Αργυρούδη για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο.

Διαιτητές: Παρασκευούδης – Ουζούνης

Τα 5λεπτα: 2-1, 6-5, 7-6, 8-8, 10-9, 13-10 (ημίχρονο), 14-12, 17-15, 18-17, 20-19, 23-21, 26-23 (τελικό).

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Παπαχρήστου): Καραβασίλης Β., Γλήνιας, Μπουλταδάκης 2, Χαραλαμπίδης 1, Γκάρας 2,  Κωστόπουλος, Τουλιόπουλος 2, Μαμούρης, Ανδρεαδάκης 1, Καραβασίλης Δ., Ναβροζίδης 5, Λαιλισίδης 2, Πιστόλας 11.

Ασπίδα Ξάνθης (Βαφειάδης): Μόσχος, Αγαθόνικος 9, Βασιλακόπουλος, Θεοδωρόπουλος 9, Λευθέρης, Λιόντος 2, Μαρκοπουλιώτης, Μπέτσιος, Ναθαναηλίδης 1, Πατσατζής 1, Ρούφος 1, Σαλήογλου, Φραγκούλης, Χαραλαμπάκης.

 

Share it