Search

Παναθηναϊκός – Ορέστης: 24 χρόνια από το ματς Κυπέλλου των Εβριτών με τους «πράσινους» (+video)

Ήταν τέτοιες μέρες το 1997 και συγκεκριμένα 3 Δεκεμβρίου, όταν ο Ορέστης Ορεστιάδας αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Δύο εβδομάδες πριν, στις 19 Νοεμβρίου, οι «πράσινοι» είχαν ταξιδέψει στην Ορεστιάδα για το πρώτο ματς, με τους Εβρίτες να βρίσκονται στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, στις 3/12.

Ο Ορέστης με προπονητή τον Ντ. Ζέτσεφ, αποκλείστηκε γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στον Έβρο και την ήττα με 4-0 στην Αθήνα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει καθώς τα παιχνίδια αυτά έμειναν στην ιστορία.

Το δεύτερο μάλιστα στο ΟΑΚΑ, συνέπεσε και με το αντίο του σπουδαίου Δημήτρη Σαραβάκου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς μετά από αυτή την αναμέτρηση με τους Θρακιώτες, «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Γ.Σ. Γεωργιάδης (46 Παππάς), Νικολαΐδης, Μπασινάς, Αλεξόπουλος, Μίκλαντ (60 Αποστόλου), Σαραβάκος, Λυμπερόπουλος, Νασιόπουλος, Στράντλι, Αλεξούδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ: Νεοφώτιστος, Ντιμτσούδης, Ηλιού, Θυμνιούδης (72 Φουντουκίδης), Βιτζέκας, Αθανασιάδης, Κυρπιτζής, Κατακαλίδης, Λαμπίδης (63 Δαούτης), Τζίνης, Χατζησάββας (63 Αφεντόπουλος).

Δείτε στιγμές από το παιχνίδι της 3ης Δεκέμβρη του 1997:

Share it