Search

Η Νέα Ιωνία των αδερφών Κεπεσίδου έσπασε το αήττητο 3,5 χρόνων του ΠΑΟΚ!

Ο ΟΦΝ Ιωνίας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πρεμιέρας της Β’ φάσης της Α1 Γυναικών κόντρα στον ΠΑΟΚ με 17-15.

Με την καθοδήγηση του Σάσα Ζιβούλοβιτς η Ιωνία με τερματοφύλακα την Μάγδα Κεπεσίδου και την αδερφή της Νικολίνα να πετυχαίνει 1 τέρμα, έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα και κυρίως στο δεύτερο μέρος μπλόκαρε τα ατού του “δικεφάλου” υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του ήττα εντός των συνόρων μετά από 3,5 χρόνια!

Τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι από την Νέα Ιωνία με 22-14 στον 4ο τελικό τον Μάιο του 2018, που σφράγισε το 5ο πρωτάθλημα της Νέας Ιωνίας με 3-1 νίκες.

Η Νέα Ιωνία με αμιγώς ελληνική σύνθεση έδειξε μεγάλο πάθος και κέρδισε δίκαια έναν κάκιστο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει στο ρόστερ του 7 ξένες που σημείωσαν όλες μαζί 5 γκολ!

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το e-handball.gr, χαρακτηριστικό της εικόνας του ΠΑΟΚ ήταν πως κορυφαία του παίκτρια ήταν η τερματοφύλακας Τσικνάκη που βρέθηκε σε φανταστική μέρα με 17 επεμβάσεις (ποσοστό 50%)!

Ο ΠΑΟΚ παραμένει σαφέστατα το φαβορί για το νταμπλ, ωστόσο η Ιωνία έδειξε πως είναι εδώ και όταν της δοθεί η ευκαιρία μπορεί να κάνει την ζημιά.

Δηλώσεις στο e-handball.gr:

Μάγδα Κεπεσίδου (ΟΦΝΙ): “Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, φαίνεται και από το σκορ. Ήμασταν απίστευτα αναποτελεσματικές στην επίθεση και με πολλά τεχνικά λάθη. Το διορθώσαμε ειδικά στο β’ ημίχρονο. Ήταν λογικό, γιατί εμείς δεν είχαμε δυνατά παιχνίδια στον πρώτο γύρο, οπότε αργήσαμε να βρούμε ρυθμό, γι’ αυτό ήμασταν πίσω στο ημίχρονο. Με αποτελεσματική άμυνα πήραμε το παιχνίδι, αφού επιθετικά δεν ήμασταν καλές. Είναι νωρίς ακόμα, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε με μία νίκη κανένα τρόπαιο, αλλά είναι ένα καλό τεστ για να μπορούμε να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει. Και σε μία κακή μας μέρα πήραμε τη νίκη”.

Δημήτρης Πελεκίδης (ΠΑΟΚ): “Πρώτη αγωνιστική 2ης φάσης και οι δύο ομάδες ήθελαν το ματς. Ποιοτικά δεν διεκδικεί δάφνες, ούτως ή άλλως, ήταν ένα παιχνίδι αμυνών και από τις δύο πλευρές και τερματοφυλάκων. Ήμασταν πολύ κακοί στην επίθεση στο β΄ημίχρονο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν είχαμε μεγαλύτερο σκοράρισμα, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Είναι ένα ματς που επί της ουσίας δεν επηρεάζει κάτι στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τη Νέα Ιωνία θεωρώ θα παιχτεί η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Οπότε υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα κριθούν όλα όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Σίγουρα με προβληματίζουν τα 15 γκολ στην επίθεση, αλλά παίζει και η άλλη ομάδα άμυνα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε το επόμενο διάστημα για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια”.

ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ- ΠΑΟΚ MATECO 17-15

Tα πεντάλεπτα: 1-1, 2-2, 4-4, 4-6, 5-7, 7-10 (ημχ.), 10-10, 11-12, 13-13, 13-14, 14-15, 17-15

ΟΦΝΙ (Zιβούλοβιτς): Κεπεσίδου Μ. 1, Μανιά 5, Kοντοστεργίου 3, Ανδρίτσου 3, Κοτρώτσιου, Κολλύρη, Καρέλα 2, Μακρή, Φράγκου, Ντιμτσούδη, Κεπεσίδου Ν. 1, Διακογιάννη, Χαριτίδη 1, Μυλωνά, Μουρατίδου, Στουγιαννίδου 1

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 6, Μπατζαρακούδη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Καγιούμοβα, Μπουράτο, Αμβροσιάδου, Τασέφσκα, Αργυροπούλου 2, Βέτκοβα, Σεβδίλη 2, Νίκολιτς 2, Καραχαρίδη, Γκλομπάρεβιτς 2, Βινιούκοβα 1.

Διαιτητές: Κινατζίδης- Φωτακίδης, Δίλεπτα: 3-8, Πέναλτι: 4/6-4/6

Share it